Til hovedinnhold

Enda flere tastaturmobiler fra Samsung

(Milano/Mobilen.no): Vi har ikke før fått gnidd søvnen ut av øynene etter nattens Corby-markering i Milano, så slår Samsung til igjen. Nå med en ultrabillig tastaturmobil for ungdom og en rimelig Windows-mobil for profbrukere.

Snålingen

B3310 er tidligere omtalt på våre sider som Samsungs merkelige mobiltelefon. Nå er spesifikasjonr og priser klare, og for å ta det siste først – her snakker vi om en virkelig rimelig tastaturmobil med en prislapp like over tusenlappen – uten abonement.

Telefonen har innbygget MSN, Google-talk og flere andre meldingsappliaksjoner som skal gjøre det enkelt å henge med på sosiale nettverk. Men den har ikke trykkfølsom skjerm, og talltastene er som bildene viser plassert i en rekke på siden av telefonen.

Uvant

B3310 ser unektelig annerledes ut, men vi synes den er spennende. For den som skriver tekstmeldinger i blinde på T9-tastatur, vil B3310 garantert skape en del frustrasjon. Det vil den også skape for alle de som ikke egentlig husker pin-koden sin, men som taster etter et innlært mønster.

Tastene er slet ikke så ille å trykke på, ettersom de er forsynt med en liten fordypning som gjør dem lettere å føle seg frem til.

B3310 er også en liten mobiltelefon. Den har som nevnt en vanlig mobilskjerm der valgene gjøres ved hjelp av en ganske stor menytast og to såkalte softkeys. Flere spesifikasjoner finner du i faktaruten til høyre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Windows Phone

Den andre nyheten denne morgenen er B7330, en Windows-mobil med qwerty-tastatur på fronten. Samsung har lansert liknende mobiltelefoner før, men dette er den første med Windows Mobile 6.5.

Her snakker vi om den type Windows-telefon som ikke har trykkfølsom skjerm, og som tidligere ble kalt Windows Mobile Phone Edition. Slike telefoner har på norsk fått smør-på-flesk-navnet Windows Phone-mobil.

Stilren

Telefonen er slank og lett, med en skjermen på 2,6 tommer. Men selv om dette vil være en av de rimeligste Windows-mobilene på markedet, så er spesifikasjonene gode nok. Her er både WLAN og GPS, i tillegg til Turbo-3G med hastighet opp til 7,2 Mbit/s. Med Windows Mobile 6.5 er den selvsagt klar for synkronisering med Outlook på PC, så vel som på server via ActiveSync.

Telefonen har også fått flere underholdningsfunksjoner, og egner seg like godt til lydbøker og musikk, som til epost og kontoroppgaver.

Hvordan de nye mobilene er i bruk kommer vi tilbake til når vi har fått skjekket dem litt nøyere.

Se ellers tilgjengelige spesifikasjonene i faktaruten til høyre.

Mer om
annonse