Til hovedinnhold

Tviler på at mobilsurfing tar av

Foreløpig har ikke mobilsurfing tatt av her til lands, slik det for eksempel har gjort i Japan. Ifølge Dagens It viser en undersøkelse gjort av TNS Gallup at det ikke var flere mobilsurfere i 2004 sammenlignet med i 2007 og at folk flest derfor ikke bruker ikke mobilen så ofte til å surfe med.

Mange analytikere tror at den trenden vil komme til å snu, men ikke alle. Den frittalende danske mobilanalytikeren John Strand velger å sammenligne surfing på mobilen med å se på avansert Tekst-TV.

Pessimistisk til mobilsurfing

Mens analysefirmaet Gartner beregner at rundt 20 prosent av inntektene til mobiloperatørene vil komme fra datatrafikk innen 2011, har John Stand et mer pessimistisk syn på saken. Til Dagens It sier han at han ikke tror mobilsurfing vil ta av.

- Vi ser ikke at folk bruker mobilt data selv om folk snakker om at det kommer. Bruken av mobiltelefonen begrenses til standardting. Mobilen er en slags avansert tekst-tv, sier Strand.

Har mer tro på bærbare PC-er

Strand sier videre at han tror mobilt bredbånd på bærbare PC-er blir langt mer utbredt enn surfing på mobilen. Grunnen til dette er at PC-ene blir mindre i størrelse, samtidig som prisen går ned.

- Den mobile bredbåndsopplevelsen på mobiltelefonen mange har snakket om, tror jeg er avlyst. Jeg tror den isteden kommer på bærbare PC-er. De blir mindre og mindre, mens prisene stuper. Man kan få bærbare med innebygget 3G til stadig synkende pris, sier Strand.

Mer om
annonse