Til hovedinnhold

Harddisk for filmkvelden

Medieinnhold som video, musikk og naturligvis bilder kommer stadig oftere i form av digitale filer. Det er derfor ikke uvanlig å ha en egen mediesenter-PC koblet opp mot flatskjermen i tillegg til en DVD- eller Blu-ray-spiller. Og for den som synes en slik stue-PC blir for stort eller avansert finnes, det også frittstående mediespillere som kan spille av filer fra USB-enheter eller over nettverk. Fra den kategorien har vi for eksempel sett på Asus O!Play Air og WD TV fra Western Digital.
Ulempen med noen av disse mediespillerne, som begge de nevnte, er at selve medieinnholdet må hentes fra et annet sted, for eksempel en ekstern harddisk. Det gir deg to bokser i stedet for å klare deg med bare en.
For den som vil holde ting enkelt har Western Digital nå lansert en ny boks kalt WD Elements Play. Dette er i praksis en stor harddisk som kan spille av mediefilene sine direkte - det er altså bare å fylle den opp med ønsket innhold og koble den til TV-en via HDMI eller komposittkabel. Den har også både analog og digital lydutgang.
Ulempen med WD Elements Play er at den ikke kan spille av ting over et nettverk, og da heller ikke streame innhold fra Internett. Men skulle det være ønskelig kan den spille direkte fra andre USB-enheter.
WD Elements Play skal etter sigende takle det meste av innhold opp til HD i 1080p. Formatstøtten skal være bred og inkluderer blant annet ISO, H264 og MKV-filer. Boksen skal også være kompatibel med kameraer, slik at du kan laste over bilder eller video fra ditt (video)kamera uten å måtte gå om en egen datamaskin.
Pris og tilgjengelighet her på berget er ikke kjent, men brukerveiledningen finnes da på norsk. Ellers finner du mer informasjon på Western Digitals hjemmesider.

annonse