Tek.no

Nyhet

Lagring og nett i ett

1 Okt 2010 13:00

Dersom du har mer enn en datamaskin i huset, har du sikkert forstått verdien av å kunne ha et felles lager, slik at digital film, musikk, bilder og andre datafiler blir tilgjengelig for alle på nettverket.
For dette er det flere løsninger, og dersom du ikke helt ser poenget med en egen hjemmeserver, finnes det også såkalte kalt nettverksdisker (eller NAS - Network Attached Storage). Og en av de mer elegante i denne kategorien må være den nye Wireless Space fra LaCie.
Denne kjekke saken bygger på LaCies egen Network Space, som er en ren nettverksdisk, men som navnet tilsier har Wireless Space også fått trådløst internett med 802.11n (2,4 GHz). I tillegg er den utstyrt med port for Internett og en treports gigabit svitsj, noe som betyr at den kan ta over jobben til din eksisterende trådløse ruter. Wireless Space kan også brukes som en klient på ditt eksisterende nettverk, dersom du heller vil det.


Boksen kommer i kapasiteter på en og to terabyte, og i tillegg til den interne lagringsplassen kan den utvides med eksterne harddisker på sine tre USB 2.0-porter.
For de litt mer tekniske nevner vi at den dessuten er UPnP/DLNA-kompatibel. Det vil si at den også skal kunne streame musikk eller film direkte til en annen enhet med DLNA, som for eksempel en moderne TV. LaCie Wireless Space fungerer også i tandem med iTunes.
Alt i alt blir produktet å regne som en slags variant av Apples ruter, lagrings- og backupløsning Time Capsule. Den er sågar kompatibel med Time Machine, Apples egen programvare for sikkerhetskopiering. Men prisen er noe hyggeligere, der den ligger på omtrent 1700 og 2500 kroner for versjonene på henholdsvis 1 og 2 TB.

Les også
Hjemmeserver - del 1
Les også
Test av Apple Time Capsule
annonse

Les også