Til hovedinnhold

Windows Phone kan få Android-apper

Microsoft vurderer å slippe til erkerivalen.

Ifølge nettstedet The Verge skal Microsoft være i gang med å vurdere hvorvidt selskapet skal slippe Android-apper inn på sin egen plattform.

Windows Phone har en økende markedsandel, men sliter fortsatt med at økosystemet rundt er for dårlig utbygd. Uten kunder er ikke utviklerne interessert i plattformen, og uten apper er ikke kundene interessert.

Grupperinger innen Microsoft argumenterer derfor for å slippe Android-apper inn i Windows Store. Det er imidlertid sterke motforestillinger mot dette internt i selskapet. Noen mener det vil være døden for Windows Phone-plattformen å åpne for Android.

Mens Apples iOS tidligere var helt dominerende når det gjaldt å vinne prioritet hos utviklerne, har Android nå vokst seg så store at de er blitt tilnærmet like interessante som utviklingsplattform. Mange prioriterer derfor å utvikle parallelt til iOS og Android, mens Windows Phone og Blackberry havner lengre ned på prioriteringslista.

Havner på Nadellas bord

Samme Blackberry har åpnet for Android-apper i sitt økosystem, uten at det har hjulpet den tidligere smartmobilkjempen. Windows Phone kan imidlertid være i en annen situasjon, med programvare og skytjenester i ryggen, og et langt høyere antall distribuerte telefoner.

Allerede nå er det klart at Nokia vil slippe en mobiltelefon med Android beregnet på lavkostmarkedene i Asia. Denne vil erstatte Asha-serien, som kjørte Nokias eget operativsystem Symbian.

Det er imidlertid ingen garantert suksessoppskrift å åpne for Android-apper. Blackberry har som nevnt gjort det uten å overbevise noen. Også Amazon har en Android-satsing som ikke har klart å fange brukernes interesse i særlig grad.

En Android-løsning på Windows Phone vil måtte være enkel å installere og administrere for brukerne hvis den skal ha noen sjans til å bli en suksess, mener The Verge.

Den nytilsatte Microsoft-sjefen Satya Nadella har en viktig jobb foran seg når han inntar sjefskontoret. En av de første oppgavene vil bli å meisle ut en videre strategi for Windows Phone. Det kan bli avgjørende for både plattformens og selskapets fremtid.

Les mer: Her selger de mer Windows Phone enn iPhone

Kilder: (The Verge, Phandroid)

annonse