Til hovedinnhold

Nintendo-dings skal følge med mens du sover for å forbedre helsen din

Men ikke ved hjelp av en ha-på-dings.

wavebreakmedia/Shutterstock.com

Smartklokkene marsjerer inn på markedet i økende volum, og blant de mange funksjonene disse produktene skal ha er bidra til bedre helse blant brukerne ved å følge med på ting som puls, søvnmønster og fysisk aktivitet.

Den japanske spillgiganten Nintendo har også puslet med et eget helserelatert konsept kalt «Quality of Life», som tilsynelatende skal bli et noe mer ambisiøst prosjekt. Som blant andre Reuters og Cnet nå melder har selskapet omsider kunngjort det første Quality of Life-produktet.

Det var Nintendo-sjefen selv Saturo Iwata som avslørte det nye produktet, som riktignok ennå ikke har fått noe fysisk manifestasjon, under en konferanse nylig.

Sporer søvn uten fysisk berøring

Det selskapet nå er i ferd med å utvikle er et slags sensorsystem som er i stand til å følge med på og analysere brukerens søvn gjennom natten, for deretter å gi ham eller henne nyttige tilbakemeldinger på morgenen.

I motsetning til treningsarmbånd og lignende produkter på markedet som gjør samme jobb, er Nintendos konsept imidlertid ikke en dings du har på deg. I stedet er det snakk om et apparat som plasseres ved siden av sengen.

Dette apparatet sender ut radiobølger som registrerer ulike faktorer som hvordan brukeren beveger seg, åndedrettet og hjerterytme. Disse dataene lastes deretter automatisk opp i nettskyen, hvor informasjonen analyseres.

Analyseres i nettskyen

På bakgrunn av disse analysene vil apparatet så gi brukeren informasjon om helsetilstanden, i tillegg til råd om hvordan man eventuelt kan forbedre kostholdet eller andre vaner for å heve den generelle livskvaliteten sin.

Hele systemet skal ifølge Iwata være fullstendig automatisk, og brukeren skal ikke behøve å gjøre noe som helst for å få det hele til å fungere. Akkurat hva slags form den nye dingsen skal ha er altså uvisst, men Nintendo-sjefen skal ha antydet at den vil bli på størrelse med en håndflate.

Teknologien utvikles i samarbeid med et selskap som heter ResMed, som blant annet leverer medisinske produkter for behandling av søvnproblemer. Systemet skal visstnok bli tilgjengelig i mars 2016.

I mellomtiden kommer det stadig nye «smart-armbånd»: Lenovos første variant kan låse opp PC-en »

Mer om
annonse