Oculus Rift kommer «om måneder, ikke år»

Forbrukerutgaven av VR-brillene nærmer seg.

Facebook eier Oculus, selskapet som på kort tid har bygget seg opp som en markedsleder innen virtual reality (VR)-briller. I forrige uke gikk Facebook-sjef Mark Zuckerberg ut og sa at det kan ta 10 år før VR-briller virkelig slår an blant forbrukerne. Dermed kunne det tyde på at en forbrukerversjon av Oculus Rift kanskje lå lenger frem i tid enn det mange håper på.

På teknologikonferansen Web Summit 2014 i Dublin kunne imidlertid Oculus-sjef Brendan Iribe forsikre publikum om at produktet i stor grad er klart for forbrukermarkedet. Han ville ikke avsløre når han ser for seg en lansering, men sa at det var snakk om måneder, ifølge The Next Web.

– Vi er alle ivrige for at det skal skje, og vi nærmer oss. Det er måneder, ikke år unna, men mange måneder, sa Iribe fra scenen.

Han understreker likevel at de ønsker å gjøre alt riktig før de lanserer Oculus Rift til massene. Iribe sier samtidig at han frykter at store selskaper vil gi ut uferdige VR-produkter, der de kanskje ikke har tatt nok høyde for at folk blir desorientert eller kvalme av å bruke dem.

Hvordan skal du styre?

Den siste store utfordringen til Oculus skal ligge i hvordan du skal styre det du gjør mens du har på seg brillene. Tastatur, datamus og håndholdte kontroller skal visstnok ikke fungere tilfredsstillende nok. Heller ikke bevegelsesstyring à la Microsofts Kinect skal visstnok gjøre susen.

Dette skal også være grunnen til at Oculus kjøpte selskapet Carbon Design i sommer. Det er de som står bak utviklingen av Xbox 360-spillkontrollen.

Utviklerutgaven av Oculus Rift kan bestilles direkte fra Oculus' nettsider for ca. 2500 kroner.

Innlevelsen er altfor god, mener utvikler
– Noen vil snart dø av å spille Oculus Rift, tro meg »

(Kilde: The Next Web)

Les også
Slik vil Facebook bruke Virtual Reality
annonse