Til hovedinnhold

Google vil at du skal kjøre med Glass

Hyrer lobbyister mot kjøreforbud.

Google

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal Google ha hyret lobbyister for å forhindre at amerikanske delstater innfører lover som forbyr bilkjøring med Google Glass.

Foreløpig er det åtte stater som har innført eller vurderer å innføre et forbud mot Google Glass. Politi og trafikksikkerhetsorganisasjoner har uttrykt bekymring for at bilførere med Google Glass skal være mer opptatt av å sjekke e-post enn av å følge med på veien når de kjører.

Analytikere spår at ha på-teknologi, som smartbriller eller sensorarmbånd som forteller om brukerens helsetilstand og aktivitetsnivå, vil bli det neste store i mobilmarkedet, og omsette for mange milliarder i løpet av de neste årene. Google selger allerede testversjoner av Google Glass for 9000 kroner.

Amobil: Slik blir spilling med Google Glass

- Vil være med på diskusjonen

Dersom smartbrillene blir forbudt å bruke på veien, kan dette potensielt skade salget, derfor er Google allerede på ballen overfor flere av statene som vurderer å forby Google Glass i bilen.

Lobbyregistre fra delstatsforsamlingene i Illinois, Delaware og Missouri, som alle vurderer slik lovgivning, viser at Google har sendt lobbyister for å overtale lovgiverne til å stemme nei til tiltaket. De fem andre statene som allerede har innført slik lovgivning oppga enten at de ikke var blitt kontaktet av Google, eller så svarte de ikke på forespørslene fra Reuters.

Bruk av Google Glass ved bilkjøring har allerede vært gjenstand for én rettssak. En kvinne som ble bøtelagt for kjøring med Google Glass ble frikjent, da dommeren mente at det ikke kunne bevises at smartbrillen hadde vært påslått under kjøring.

På spørsmål rundt lobbyvirksomheten, svarte Google at det er naturlig at selskapet ønsker å være involvert i den diskusjonen som nå pågår rundt teknologirelaterte temaer i de lovgivende forsamlingene.

Les mer: Google Glass tar bilder når du blunker

Kilde: (Reuters)

annonse