Nyhet

Denne slanke kineseren skal kverke Galaxy Note

Nå kopieres Samsungs formfaktor over hele linja.

ZTE Grand Memo ved siden av en rød ZTE Grand S.Foto: Engadget.com

For noen uker siden tittet vi på Huaweis gigantiske Ascend Mate i Las Vegas. Nå har den kinesiske erkekonkurrenten, ZTE, vist frem ZTE Grand Memo. Grand Memo har en HD-skjerm på hele 5,7 tommer, og vil etter alt å dømme bli vist frem under Mobile World Congress i Barcelona.

Ascend Mate og Grand Memo har to viktige ting til felles. De har begge enorme skjermer, og begge kommer i kjølvannet av Samsungs kjempesuksesser, Galaxy Note og Galaxy Note II.

Kunne hatt høyere oppløst skjerm

Selv om Grand Memo altså ikke er den første telefonen av sitt slag, er den rimelig godt bestykket med det nyeste av maskinvare. Det eneste som skuffer oss litt i spesifikasjonene er at skjermen ikke har høyere oppløsning. Her er det 1280 x 720 piksler som gjelder, selv om ZTEs nylanserte Grand S har mindre skjerm og høyere oppløsning.

Dette valget speiler dessuten også Huaweis nylanseringer – der Ascend D2 har heftigere skjerm enn «storebror» Ascend Mate.

Tynn, med kraftig innmat

På innsiden har telefonen den heftigste systembrikken som er i salg i dag, nemlig Qualcomms Snapdragon S4 Pro. Denne brikken har fire prosessorkjerner som hver kjører med en klokkehastighet på 1,7 GHz. Dermed burde ikke ZTE Grand Memo være noen sinke.

Grand Memo har én fordel som hverken Galaxy Note II eller Ascend Mate kan skilte med. Den er svært tynn. Med åtte millimeter tykkelse er den nesten to millimeter tynnere enn Ascend Mate, og rundt halvannen millimeter tynnere enn Galaxy Note II. Hvor merkbart dette er i praksis gjenstår å se.

Flere opplysninger om en måned?

Telefonen skilter ellers med støtte for minnekort, og et kamera som knipser bilder i 13 megapikslers oppløsning.

Foreløpig er ikke alle spesifikasjonene for Grand Memo kjent. Tidligere rykter skal ha det til at telefonen har 2 GB arbeidsminne, og det virker ikke usannsynlig. De fleste av mobiltelefonene som bruker den samme systembrikken har 2 GB arbeidsminne.

Vi er til stede i Barcelona under Mobile World Congress, og ser frem til å ta den nye giganten nærmere i øyensyn.

Les også: Test av LG Nexus 4 med Snapdragon S4 Pro

(Kilder: engadget.com via pocketnow.com)

Les også
Huaweis monstermobil klar om en måned
Les også
Firefox-mobilen kan komme om tre uker
Les også
Vi klår på «verdens største mobiltelefon»
Les også
ZTE skrur wow-faktoren til himmels med Grand S
Les også
Samsung Galaxy Note II: Raskere og mer gjennomført gigantmobil
annonse