Nå gir de deg en haug med spill-bonuser gratis

Kjøper du skjermkort, får du mye ekstra.

Konkurransen om spillerne er hard i skjermkort-verdenen, og nå tilspisses den så det suser. Både AMD og Nvidia legger inn et ekstra gir i sine forsøk på å lokke til seg kunder, og det er det forbrukerne som tjener på.

I fjor høst kom AMD med sin «Never Settle»-kampanje, og da ga de bort titlene Sleeping Dogs, Far Cry 3 og Hitman: Absolution sammen med sine skjermkort. I tillegg fikk alle som kjøpte et AMD Radeon-kort i kampanjen rabatt på Medal of Honor: Warfighter.

Et lass virtuelle penger

Nvidia håper de kan få mange til å oppgradere med sin Gear Up-kampanje, og fokuserer på brukere med eldre GeForce-kort i sitt materiell.Foto: Nvidia

Nvidia har normalt ikke vært sen med å svare på AMD sine kampanjer – når de ikke har lansert sine først. Denne gangen har ting tatt litt tid, men i dag offentliggjøres deres nyeste lokkemiddel, under navnet «Gear Up».

I en e-post til Hardware.no påpeker de at populariteten til F2P-titler – som er gratis å spille, men tjener på å selge virtuelle penger, som i sin tur lar deg kjøpe bedre våpen og andre ting i spillverdenen – har eksplodert.

De har derfor en ganske annen tilnærming enn AMD. Istedet for å gi bort spill, gir de bort virtuelle penger du kan bruke inne i disse gratis-spillene. Alle som kjøper et GeForce GTX 650 eller bedre, vil få virtuelle penger verdt 800 kroner til bruk i World of Tanks, Planetside 2 og PhysX-støttede Hawken.

Med mer enn 250 millioner F2P-spillere verden rundt håper de å nå ut til en ganske betydelig kundegruppe, spesielt siden det ifølge Steam er 36 millioner brukere som ikke har maskinvare innenfor de anbefalte systemkravene.

Store titler på kjøpet

AMD satser med Never Settle Reloaded på å lokke spillere over med titler som ikke er lansert ennå.Foto: AMD

AMD har på sin side ikke ligget på latsiden. «Never Settle» har visst vært en stor nok suksess til å få en oppdatering.

For at ikke kundene skulle ha rukket å kjøpe spillene allerede, valgte selskapet da kampanjen startet å fokusere på titler som ikke var utgitt ennå. Nå er kampanjen oppdatert og forlenget, og denne taktikken er videreført.

I forrige runde ble spillene inkludert i skjermkort-seriene HD 7900 og HD 7800, så vel som det svakere HD 7770 GHz Edition-kortet. Denne gangen er gavepakken, kalt «Never Settle Reloaded», forbeholdt de to kraftigere seriene.

Nye Radeon HD 7900-kunder kan glede seg over å få med Crysis 3, mens de som går til innkjøp av noe i HD 7800-serien får nå Tomb Raider med på kjøpet. Begge seriene inkluderer dessuten Bioshock: Infinite.

Bonus for doble skjermkort

Ifølge Anantech får du både alle disse nyere spillene, og alle de tre spillene fra forrige «Never Settle»-pakke, ved kjøp av to Radeon HD 7970 – eller ett Radeon HD 7990.

Nå har imidlertid ikke AMD laget noe eget Radeon HD 7990, så hvorvidt dette gjelder PowerColor Radeon HD 7990, det spinnville Radeon HD 7990 Devil 13 fra samme selskap eller Asus ROG Ares II vites ikke.

Med tanke på at Radeon HD 8000-serien er utsatt til nærmere neste år, kan det likevel kanskje tenkes at AMD planlegger å gjenopplive konseptet for sin egen del.

annonse