Til hovedinnhold

3D-kanal er lei av manglende innhold

Tar saken i egne hender.

3Net

Den moderne, stereoskopiske 3D-teknologien ble for alvor introdusert til hvermannsen med kinofilmen Avatar på tampen av 2009. Selv om flere storfilmer, TV-kanaler og TV-apparater med 3D-støtte har dukket opp siden den gang, har teknologien aldri tatt av slik leverandørene kanskje hadde håpet på.

Et av de store problemene er innhold, eller rettere sagt mangelen på det som sådan. Dette ønsker 3D-kanalen 3net å gjøre noe med.

Kanalen er eid av Discovery, Sony og IMAX, og vil nå stifte et eget produksjons- og distribusjonsstudio for materiale i stereoskopisk 3D og UHD («Ultra High Definition», tidligere kjent som 4K).

Flere formater samtidig

3net Studios er navnet på det nye foretaket, og målet er å produsere høykvalitetsinnhold i ordentlig, stereoskopisk 3D.

Selskapet vil ta i bruk en strategi de kaller TotalD, noe som innebærer at utvalgte prosjekter blir framstilt i flere ulike formater. Dette inkluderer UHD-3D, UHD-2D og såkalt 2K-3D, samt Full HD i både 2D og 3D.

De forskjellige formatene skal støtte både nåværende og framtidige plattformer, fra nåtidens 3DTV-er og smarttelefoner til framtidens UHDTV-er.

Natur og eventyr i 3D

Den amerikanske 3D-kanalen 3net ble lansert i 2011, og tilbyr en blanding av natur- og eventyrprogrammer, deriblant Safari Park Adventure og Forgotten Planet.

Selskapet vil gi ut flere detaljer om konkrete prosjekter under 3net Studios i løpet av de neste ukene.

Skralt i Norge

Det er foreløpig ikke mange dedikerte 3D-kanaler i Norge. En av de som finnes er HIGH TV 3D, som er tilgjengelig for Canal Digital-kunder.

Økt produksjon av 3D-innhold i USA vil likevel bety mer tilgjengelig innhold, og da gjenstår det å se om 3D-fansen etter hvert får tilgang til dette her til lands.

(Kilder: Consumer Reports Online, Los Angeles Times)

annonse