Tek.no

Nyhet

Nytt entusiastkamera fra Panasonic

Filmer i 3D og har manuelle innstillingsmuligheter.

Panasonic HDC-Z10000 har to integrerte objektiver som gjør at man kan filme i 3D.
Paal Harald Mork-Knutsen
31 Aug 2011 15:00

I dag har Panasonic lansert et nytt videokamera som er beregnet på videoentusiastene. Kameraet kan filme i 3D, og har flere manuelle innstillingsmuligheter for de som foretrekker full kontroll.

Les også: Nytt flaggskip og 3D-objektiv

For å kunne filme i 3D er kameraet utstyrt med to objektiver med 10x zoom i 3D, og 12x zoom i 2D. Objektivene er imponerende lyssterke, med F1.5 som største blender. Vidvinkel tilsvarende 35mm format er 32mm på 3D, og 29,8mm på 2D.

På plass er også to bildebrikker av typen 3MOS, en til hvert objektiv. 3MOS-bildebrikker splitter lyset i tre grunnfarger; rødt, grønn og blått, for deretter å bearbeide fargene separat. Dette skal gi bedre bildekvalitet, og denne teknologien er vanligvis forbeholdt mer avanserte kameraer. 3MOS-teknologien har Panasonic benyttet i entusiastmodeller tidligere, så det er ingen overraskelse at de også har valgt dette i denne modellen.

Les også: SNIKTITT: Panasonics råeste HD-kamera

Hva angår format og oppløsning nevner Panasonic at HDC-Z10000 kan filme i 1080/50p, eller i Full-HD med andre ord. Videoen lagres i formatet AVCHD, som er formatet Panasonic bruker i de aller fleste modellene sine. Videokameraet er også utstyrt med to stereomikrofoner som støtter Dolby Digital 5.1, men på siden finnes det i tillegg to XLR-innganger for bruk av eksterne mikrofoner.

For stødige filmsnutter er en ny type bildestabilisator på plass, med navnet HYBRID O.I.S+. Hva slags stabilisator dette er, og hva som skiller den fra de tidligere stabilisatorene, har Panasonic foreløpig ikke gitt noe informasjon om. Kameraet blir lansert i dag, men pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart dette blir offentliggjort fra Panasonic.

I tillegg til HDC-Z10000 har Panasonic i dag annonsert at de arbeider med et nytt kompaktkamera i Lumix-serien som også kan ta stillbilder og filme i 3D. Som kameraet omtalt over, vil også dette kameraet få to objektiver. Panasonic har vært sparsom med informasjon om denne modellen, men det skal være snakk om at objektivene vil ha 4x zoom og at 3D-video vil bli lagret i Panasonics velkjente AVCHD-format. Kameraet vil avdukes i løpet av IFA, og vi kommer tilbake med mer informasjon og bilder når Panasonic frigir mer informasjon og eventuelt bilder.

Les også: Liten kraftplugg fra Panasonic

Les også: TEST: Panasonic Lumix DMC-G3

Les også
Lanserer vanntett actionkamera
Les også
Sony slipper monsterkamera
Les også
Digital kikkert med 3D HD-video
Les også
Makro i 3D?
Les også
HD-video i lommeformat
annonse

Les også