Tek.no

Nyhet

Vanntett Pentax med HD-video

Forbedret design er bare en av nyhetene.
25 Juni 2009 18:57

Det begynner å bli en stund siden Pentax Optio W60 kom på markedet, og i går gjorde Pentax det kjent at arvtakeren – Optio W80 – endelig er på vei.

Pentax’ nye vanntette kompaktkamera skal være mer robust enn forgjengeren – W80 hevdes å kunne tåle dybder på opptil fem meter (JIS Class 8 vanntetthet). Det er én meter mer enn W60. I tillegg skal det tåle fall fra én meter, og temperaturer på ned til ti minusgrader.

Men den største nyheten er kanskje en forbedret videofunksjon. W60 kunne på papiret også ta opp video i HD (1280 x 720/720p), men bilderaten var i den oppløsningen begrenset til bare 15 bilder per sekund. W80, derimot, skal kunne ta opp HD-video med en bilderate på 30. Det vil trolig utgjøre en klar forbedring.

Pentax’ nye råskinn vil dessuten komme med 12 megapiksler istedenfor 10. Hvorvidt dette virkelig betyr en forbedring eller ikke, gjenstår å se.

En annen nyhet er noe Pentax kaller ”Pixel Track Shake Reduction”. Etter beskrivelsen å dømme er det ikke snakk om vanlig optisk bildestabilisering, men en digital funksjon som reduserer uskarphet uten å øke ISO (slik såkalt digital bildestabilisering vanligvis gjør).

Videre er W80 utstyrt med en mer avansert ansiktsgjenkjenning – opptil 32 ansikter i ett og samme bilde – og muligheten for automatisk valg av program ut fra hva kameraet bedømmer som det mest aktuelle.

W80 ventes å komme i salg i løpet av juli.

For mer informasjon, se pressemelding hos Pentax.

Les også
Norsk bilde blant verdens beste
Les også
Canon D10, Fujifilm Z33 WP, Olympus Tough 8000 og Panasonic DMC FT1
annonse

Les også