Samsung jukser ikke lenger i ytelsestester

Ærligere telefoner etter Android 4.4-oppdatering.

Denne systemfilen hadde referanser både til "BenchmarkBooster" og til konkrete ytelsestester. Med oppdateringen til Android 4.4 skrur ikke Samsung-telefonene ytelsen kunstig høyt lenger.Foto: Anandtech.com

Det ble en del oppstuss i fjor, da det ble kjent at Samsung hadde lagt inn kode som gjorde at Galaxy S4 ble kjappere under ytelsestesting. Mens mange mente dette var juks, hevdet Samsung selv at telefonen kunne bli skadet om den kjørte ved like høye hastigheter hele tiden.

Les også: Nå kan du oppgradere Galaxy S4-en din

Nettstedet arstechnica.com har funnet ut at tilpasningene for ytelsestester er borte i oppdateringen til Android 4.4.2. Dermed kjører telefonene som har fått denne oppdateringen nå i samme hastighet, enten de driver spill, eller ytelsestester.

Ved kjøring av ytelsestestene i den gamle Android 4.3-versjonen, gikk Galaxy Note 3 og Galaxy S4 beint opp i maks hastighet, og ble der hele veien. Etter oppdateringen går prosessorytelsen opp til maks hastighet et øyeblikk, før oppførselen avløses av naturlige variasjoner avhengig av oppgaven ytelsestesten utsetter dem for.

Utviklerne bak ytelsestesten Geekbench har heller ikke klart å finne juks og fanteri i Samsungs nyeste oppdatering. Ytelsestesten har i utgangspunktet innebygget kode som skal reagere så fort telefonene skrur ytelsen kunstig høyt.

Les også: – Samsung øker ytelsen for ytelsestester

(Kilde: arstechnica.com)

Les også
Samsung lanserte ny systembrikke
Les også
Neste Android kan gi mye bedre batteritid
Les også
Innrømmer at ny HTC One «jukser» i testprogrammer
Les også
Det er på tide å oppdatere iPhonen
Les også
Nå kan du oppgradere Galaxy S4-en din
Les også
Android 4.4.2 på vei til Galaxy Note 3
Les også
– Samsung øker ytelsen for ytelsestester
annonse