Til hovedinnhold

Her er Nvidias nye GeForce-mobilskjermkort

800M-serien er nå offisiell.

Nvidia har nå sluppet sin hittil nyeste serie med grafikkkprosessorer for bærbare datamaskiner, nemlig GeForce 800M. Blant de nye teknologiene du finner er Nvidia Battery Boost, ShadowPlay for bærbare datamaskiner og strømmefunksjonaliteten GameStream.

Battery Boost skal ifølge Nvidia gjøre spillerne mer uavhengige av stikkontakten, ettersom batteritiden angivelig skal økes med opptil 100 prosent, og det uten at vedkommende trenger å gjøre noe som helst.

Konseptet går ut på at maskinen din ikke skal trenge å kjøre alt på fullt så lenge du spiller. Du velger en passende bilderate, for eksempel 30 FPS, så sørger systemet for å holde seg på denne. De ulike komponentene vil da kunne jobbe på redusert spenning, og likevel få de resultatene du vil ha.

I tillegg er den nye Maxwell-grafikkprosessoren i seg selv er særs effektiv, noe vi fikk et inntrykk av da vi testet GeForce GTX 750Ti. Maxwell vil trolig sitte i de minst kraftige modellene som nå er lansert.

Opptaksfunksjonalitet som standard

ShadowPlay kommer nå til bærbare datamaskiner, etter å ha vært tilgjengelig på stasjonære modeller siden i høst (Ekstra). Funksjonaliteten skiller seg fra andre opptaksløsninger, siden du kan ta opp spilløktene i etterkant.

ShadowPlay lar deg ha opptaksfunksjonen stående på i bakgrunnen hele tiden. Hvis du på ren tilfeldighet ender med å gjøre et halsbrekkende stunt, eller gjennomfører den perfekte runden Battlefield, er det bare å trykke på en hurtigtast for å lagre et opptak av alt som har skjedd de siste minuttene. Du kan naturlig nok også velge å ta opp på vanlig måte. Det beste av alt er at programvaren krever lite maskinkraft, og har minimal innvirkning på ytelsen.

Nvidia har også tatt med støtte for GameStream, noe som gjør det mulig å strømme dataspill over WiFi til en støttet enhet, slik som Nvidia Shield.

Har du allerede en GeForce-prosessor er det gode muligheter for at også den vil støtte både GameStream og ShadowPlay. I en senere oppdatering skal det komme støtte til GeForce GTX 700M, GeForce GTX 680M, 675MX, 670MX og GTX 660M.

En rekke nye modeller

I GeForce 800M-serien som Nvidia nå har lansert, fyller de på med modeller fra øverste til nederste hylle. På toppen av det hele troner GeForce GTX 880M, tett fulgt av 870M, 860M og 850M. I den lavere delen av serien finner vi GeForce 840M, 830M og fra før har Nvidia GeForce 820M.

GTX 880M, 870M og mest trolig 860M vil alle ha Kepler-arkitekturen. Fra GTX 850M og ned til 830M er det Maxwell som gjelder, mens 820M bygger på den gamle Fermi-arkitekturen. Samtlige blir laget med 28-nanometers produksjonsteknologi.

Det er varslet en rekke nye bærbare datamaskiner som vil benytte seg av Nvidia-brikkene, fra en rekke leverandører. Maskinene er alt fra enkle multimediamaskiner til toppriggede spillmaskiner, og vil komme på markedet fra og med i dag. Nvidia har informert oss om at blant annet Alienware 17, Asus G750JZ, MSI GT 70, og MSI GT 60 vil komme med den nye grafikkbrikken innabords, og i tillegg vet vi at norske Multicom også vil ta den bruk.

(Kilde: Nvidia)

Les også
Spinnvill spillmaskin fra Alienware
Les også
Vi testet: Så mye bedre spillytelse får du av å bytte skjermkort
Les også
Nå kan du filme spilløktene dine med minimalt ytelsestap
Les også
Nå kan du filme spilløktene dine automatisk
Les også
Har nye drivere egentlig stort å si for spillytelsen?
annonse