Til hovedinnhold

Patenterer smarte briller som kjenner igjen objekter

Microsoft på offensiven mot Google Glass.

Microsoft har fremsatt et patent som har fått tittelen «Wearable Behavior-Based Vision System». Patentet skal omhandle et sett smarte briller som ligner Google Glass og har kamera innebygget. Dette betyr at Microsoft jobber med en konkurrent til Google Glass, slik som rykter lenge har foreslått.

Microsoft ser for seg at brillene kan si ifra om at det kommer en bil fra høyre.

Også tidligere har Microsoft patentert detaljer for et slikt produkt. At selskapet nylig har kjøpt opp Osterhout Design Groups patenter som omhandler virtuell virkelighet for 150 millioner dollar er også et solid hint om at det for alvor jobbes med smarte briller hos Microsoft.

Mens du forholder deg til virtuelle ting i brillene, vil du kunne bli varslet om at du må svinge unna bordet som står foran deg.

Brillene skal kjenne igjen objekter, og ikke nok med det – de skal også predikere objektenes fremtidige bevegelser. Det vil si at den vil kunne gjenkjenne en bil og forstå hvilken retning den har, noe som gjør det mulig for brillene å varsle om bilene som skal krysse veien foran deg. Videre skal brillene kunne vise både objekter som er virtuelle og virkelige objekter samtidig.

Du kan laste ned hele patentet fra Patentscope for å se alle detaljer i et 52 siders PDF-dokument.

(Kilde: wmpoweruser.com)

annonse