Til hovedinnhold

Dette skal være iPad Air 2

Nye bilder er lekket, denne gangen fra det kinesiske mikrobloggstedet Sina Weibo.

Baksiden av iPad Air 2.Foto: weibo.com

I juni i år meldte appleinsider.com om at den kommende iPad Air 2 angivelig skal komme med samme type fingeravtrykksleser i hjem-knappen som iPhone 5s. I tillegg skal volumknappene være senket ned i aluminiumsskroget til nettbrettet.

De nye bildene som har lekket fra Kina ser ut til å bekrefte dette. Metall-chassiet på bildene er nesten identisk med bilder av en ikke-fungerende modell som har blitt publisert tidligere. Denne kan naturligvis være en utgave som ble forkastet av Apple, men de nyeste bildene antyder at vi kanskje titter på den endelige versjonen av nettbrettet.

Andre endringer

Større høyttalerhull enn tidligere. Lightning-kontakt i midten.Foto: weibo.com

Den nye utgaven av iPad Air ser ut til å komme uten skyveknappen for avstengning av lyd, som vi kjenner fra nåværende iPad- og iPhone-modeller. Appleinsider.com merker seg at det isteden er et lite hull ovenfor volumkontrollen, hvis formål er ukjent. Mikrofonen er øyensynlig flyttet nær kameraet på baksiden av nettbrettet.

Apples logo er skåret gjennom baksiden, slik vi har sett det på iPad mini med retina-skjerm. På bunnen av nettbrettet er det to rader med større høyttalerhull enn tidligere. I midten ser vi lightning-kontakten for lading og dataoverføring.

Usikre spesikasjoner

Utover den forventede fingeravtrykkssensoren og en antatt A8-prosessor er det lite å hente på ryktebørsen. Sensoren vil ikke bare kunne øke sikkerheten, men kan også åpne for rask flerbrukerstøtte og andre avanserte funksjoner, skriver appleinsider.com.

I tillegg tror mange at neste utgave av iPad Air blir enda tynnere. Dette skal gjøres mulig ved at LCD-skjermen og beskyttelsesglasset fremstilles som én enhet, på samme måte som selskapet har gjort i årevis med iPhone.

Les også om det råeste nettbrettet vi har testet

(Kilder: appleinsider.com, weibo.com)

Les også
– Nå produserer de Apples iPad Air 2
Les også
Kan ta opp kampen med iPad Mini og Galaxy Tab
Les også
Samsung Galaxy Tab S 10.5: Det råeste nettbrettet verden har sett
Les også
Apples nyeste utsalgssted?
annonse