Nyhet

Er det slik iPhone 7 vil se ut?

Vi går gjennom fire av de mest spennende konseptene.

Nesten umiddelbart etter lanseringen av en ny iPhone-modell, begynner ryktemakere å spekulere i hvordan neste generasjon vil bli. Så også med den ryktede iPhone 7, som vi jo nesten må gå ut i fra at iPhone 6S' oppfølger vil hete.

På det nåværende tidspunkt sirkulerer det mange konsepter av denne telefonen, og flere av dem bygger på nokså velkjente – og ikke minst svært spennende – rykter. Men hvilke vil manifestere seg i en faktisk telefon?

For å komme nærmere svaret på dette – og for underholdningens skyld – har vi plukket ut fire av de lekreste iPhone 7-konseptene for deg. Bli med videre, så går vi gjennom dem én for én.

Nederst i saken finner du også en karusell med alle konsept-bildene.

1. Tynnere, lettere og mer iPod Touch-aktig

«Wine» skal visstnok være en ny farge, ifølge Farahi. Her ser vi også slektskapet til iPod Touch og iPad Air, samt det tynne designet. Foto: Yasser Farahi

Det første konseptet stammer fra konseptdesigneren Yasser Farahi, som har tatt utgangspunkt i en nokså nærliggende antagelse: at iPhone 7 vil ligne ganske mye på iPhone 6 og 6S. Det betyr avrundede kanter, fortsatt fysisk hjem-knapp med fingeravtrykksleser og ellers nokså kjent utforming. Konseptet er naturlig nok både tynnere og lettere enn dagens modeller, og skjermen er strukket lenger ut mot siden.

Disse fargene ser Yasser Farahi for seg at iPhone 7 kan komme i. Foto: Yasser Farahi

Men det ser litt ut til at designet heller en del mot Apples andre håndholdte produkter – kanskje spesielt iPod Touch. I likhet med både iPod-en og Apples iPad har nemlig konseptet en skarp, blank metallkant der skjermen møter rammen, i motsetning til dagens avrundede løsning med 2,5D-skjerm.

Yasser Farahi ser for seg at Apple vil integrere støtte for trådløs lading i neste generasjon iPhone. Ladestasjonen er ihvertfall lekker! Foto: Yasser Farahi

Farahi har valgt å beholde hovedkameraet på 12 megapiksler og tvillingblitsen, samt også frontkameraet på 5 megapiksler. Trådløs lading er på plass, og en tynn og lekker ladeplate ser ut til å kunne kjøpes som tilleggsutstyr. Videre ser knapper og innganger mer eller mindre like ut, men strømknappen er flyttet fra høyre til venstre side – under volumknappene, og i bunnen av telefonen er Lightning-porten flyttet litt til siden.

Denne omplasseringen virker litt usannsynlig, men ellers er Farahis konsept nokså konservativt. Med andre ord: endringene er såpass forsiktige at konseptet virker mer nærliggende enn mange andre konsepter – uten av vi skal konkludere med at der er akkurat slik iPhone 7 vil se ut. Men et slikt design ville definitivt passet inn i designfilosofien bak både iPad- og iPod-seriene til Apple.

2. Bakside i glass og skarpere designfilosofi

Jermaine Smits iPhone 7-konsept. Foto: Jermaine Smit/Skjermdump fra YouTube

Den neste skapningen på lista stammer fra en kar ved navn Jermaine Smit, som nylig la ut en YouTube-video av et helt nytt iPhone 7-konsept. Konseptet ser ut til å låne mye fra iPhone 5S-designet, med skarpe, rette kanter og de to karakteristiske, små radene med høyttalerhull i bunnen. Både kamera, hjem-knapp, knapper og tilkoblingsporter ser ellers ut til å være mer eller mindre likt plassert som på iPhone 6 og iPhone 6S.

Bakside i glass ser definitivt lekkert ut. Foto: Jermaine Smit/Skjermdump fra YouTube

For å fortsette sammenligningen med eldre modeller, kan vi også trekke linjer tilbake til iPhone 4 og iPhone 4S, da med henblikk til baksiden på Smits konseptmodell. Her er det glass som gjelder, noe som gir en distinkt premium-finish.

Jermaine Smit ser for seg tre forskjellige typer fargede glass. Foto: Jermaine Smit/Skjermdump fra YouTube

Baksiden i glass er den kanskje største «innovasjonen», men det finnes andre nyheter også. Hjem-knappen er forminsket litt, og skjermen er strukket lengre både nedover, oppover og utover. Ikke helt usannsynlig, egentlig – dette er tross alt små forbedringer som uansett skjer i stort sett hver eneste generasjon.

Det som virker langt mindre sannsynlig er det vi finner av endringer på spesifikasjonslisten. Her har Smit nemlig lagt til både 16 megapiksler hovedkamera, AMOLED-skjerm på 1 920 x 1 080 piksler og et bytte fra Apples proprietære Lightning-inngang til en USB Type-C-inngang. Sannsynligheten for å se dette i neste generasjon iPhone er minimal, og AMOLED-skjermen har til og med allerede blitt «avkreftet».

3. Knappeløst og tilkoblingsløst design

Reddit-brukeren Afikouras ser for seg at det er slik iPhone 7 vil bli. Foto: Afikouras/Imgur

Mens hverken Smits eller Farahis konsepter formidler de helt voldsomme endringene av iPhone-designet, har en Reddit-bruker kalt Afikouras funnet en helt annen tilnærming. Han tok utgangspunkt i en del av Apples nåværende produkter, nærmere bestemt iPad Pro, iPod Touch og MacBook, og utformet et konsept basert på disse. Resultatet er en svært slank telefon, med slakt skrånende bakside og skarpe kanter.

Slik ser hele konseptet til Afikouras ut. Foto: Afikouras/Imgur

Afikouras forteller at konseptet er et forsøk på å realisere i hovedsak tre ryktede funksjoner. Det første ryktet han tok utgangspunkt i, er at iPhone 7 ikke lenger vil ha en fysisk hjem-knapp, og derfor vil integrere Touch ID-sensoren i selve skjermen. Det andre ryktet stammer fra Apples oppkjøp av selskapet Linx, som spesialiserer seg på innovativ miniatyropptikk. Dette skal sette iPhone-enhetene i stand til å blant annet ta bilder med svært stor dybdeskarphet. Det tredje ryktet går på at alle knapper og tilkoblingsporter vil forsvinne, noe som skal gi et slankere og mer stilrent design.

Blå er en ny farge Afikouras ser for seg kan bli aktuell. Foto: Afikouras/Imgur

Av disse tre ryktene, virker kamera-biten kanskje mest sannsynlig. At Apple skal kvitte seg med den ikoniske, runde hjem-knappen virker nesten utenkelig, ettersom overgangen ville vært enorm for brukerne. Videre pleier ikke Apple å være først ute med radikale endringer, så et fullstendig knappeløst og tilkoblingsløst design er nok også en fjern virkelighet. Men at iPhone snart vil komme med støtte for trådløs lading, er nok fullt mulig. Dette er en velprøvd teknologi, som svært mange produsenter allerede benytter i sine telefoner.

4. Fullstendig heldekkende skjerm

Totalt heldekkende skjerm – forlokkende men usannsynlig. Foto: Marek Weidlich

Det fjerde iPhone 7-konseptet – av konseptdesigneren Mark Weidlich – er det kanskje aller mest oppsiktsvekkende, men det er ikke på grunn av den fysiske utformingen på telefonen. Her er det derimot skjermen som står i høysetet – og den dekker absolutt hele fronten av telefonen. Til og med de avrundede kantene er trykkfølsomme, litt på samme måte som på Samsung Galaxy S6 Edge – bare på toppen og bunnen av telefonen også.

Kameraet er flyttet til midten, og får en ringblits i Weidlichs konsept. Foto: Marek Weidlich

Designet ser egentlig ut som en ganske direkte videreføring av iPhone 6 og iPhone 6S sin designfilosofi, selv om baksiden har fått seg en liten overhaling. Her er det en tjukk, lys plastramme rundt det som nesten ser ut som en liten, avlang metall-iPhone på midten. Tanken er visst at dette midt-området skal fungere som en ny måte å personliggjøre telefonen på, ved å feste dekorative deksler innenfor den lyse rammen.

Slik skal man kunne dekorere baksiden, mener Mark Weidlich. Foto: Marek Weidlich

Ellers er det i hovedsak to andre endringer og merke seg: kameraet og hjem-knappen. Kameraet er flyttet nedover og til midten av telefonen, og blitsen er integrert som en blitsring rundt selve linsen. Hjem-knappen er på sin side blitt virtuell, og Touch ID-sensoren er integrert i skjermen.

Spesielt baksidedesignet og den ekstreme skjermen virker direkte usannsynlig, og er nok ikke noe vi får se med første. Men Apple har selv nevnt at en virtuell hjem-knapp er en idé de leker med, så hvem vet – kanskje blir det ingen fysisk hjem knapp i iPhone 7?

Tror du iPhone 7 vil ligne på noen av disse konseptene? Kommentér gjerne under!

Apples iPad Pro bød på en rekke overraskelser:
Her kan du se demonteringen av det nye supernettbrettet »

(Kilde: PhoneArena, PhoneArena 2, BGR, Reddit, YouTube)

Les også
- iPhone 7 blir så tynn at hodetelefon-utgang ikke får plass
annonse