Tek.no

Nyhet

Snart kan SIM-kortene i mobiltelefonene forsvinne

Erkekonkurrentene Apple og Samsung jobber med et alternativ til kortene.

SUPANAT NAMPONG/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
19 Juli 2015 17:14

Det å fikle med SIM-kort er en uunngåelig del av livet som mobilbruker, og disse bittesmå «identitetskortene» har vært med oss ganske lenge. Nå ser det imidlertid endelig ut til at det jobbes med å erstatte denne løsningen med noe mer praktisk.

Nettstedet Financial Times har fanget opp opplysninger om at de to mobilgigantene Apple og Samsung skal være i gang med utviklingen av et nytt, elektronisk alternativ til SIM-kortene.

Kalles «e-SIM»

De to selskapene skal være i dialog med organisasjonen GSMA, som representerer mobiloperatører i hele verden. Samtalene dreier seg om en ny standard kalt «e-SIM», som innebærer en form for integrert, standardisert SIM-løsning for mobile enheter.

Foto: justyle/Shutterstock.com

De tekniske detaljene er foreløpig ikke helt klare, men GSMA selv beskriver konseptet som en «fjern-SIM-løsning». Hensikten med teknologien er blant annet å sette brukere i stand til å fritt veksle mellom ulike leverandører med kun et tastetrykk, i stedet for å være låst til spesifikke leverandører.

I tillegg vil det altså heller ikke lenger være nødvendig å styre med å bytte SIM-kort dersom du for eksempel vil bruke tjenesten din på andre mobiltelefoner, eller eventuelt flere tjenester på den samme mobilen.

Giganter med på laget

Flere store mobilaoperatører i GSMA-gruppen har stilt seg positive til å implementere teknologien, inkludert amerikanske AT&T, den tyske giganten Deutsche Telekom og britiske Vodafone, verdens nest største mobiloperatør.

Sammen med Apple og Samsung skal partene allerede være i ferd med å meisle ut en felles arkitektur for teknologien, men en formell avtale med mobilprodusentene er ennå ikke på plass. Siden arbeidet med å definere de tekniske spesifikasjonene ennå pågår, er det ventet at de første mobilene med teknologien ikke vil dukke opp før om minst ett år.

I mellomtiden får vi stadig nye, snasne mobiler å leke oss med: Nå har Samsungs spinkle Galaxy A8 blitt lansert »

(Via Phandroid)

Les også
Denne Samsung-klokken er verdens første med elektronisk SIM-kort
Les også
Disse sakene fra i sommer bør du få med deg
Les også
ZTE Blade S6: Ønsker du deg en telefon du kan bruke to operatører på samtidig?
Les også
Nokia vil tilbake på mobilmarkedet
annonse

Les også