Til hovedinnhold

Selvknipsing er blitt skikkelig butikk

Selfiemoro på Computex.

Vegar Jansen, Tek.no

Taipei/Tek.no: Selfiestangfenomenet har ikke kommet så langt i Norge som i mange andre deler av verden, og det var også dette som gjorde Motorolas aprilspøk i våres så latterlig morsom.

Et helt normalt syn. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Men på andre steder av kloden er selfiestenger stor business og blodig alvor, noe du fort merker dersom du tar deg en tur ut på gatene i en internasjonal storby. Eller du kan ganske enkelt ta turen innom en datamesse – for blant alskens komponenter kan du banne på at du finner en stand som skal promotere sine selvknipsingsstenger.

For ikke å glemme publikummere og andre som veiver rundt med mobilen på en pinne.

På årets Computex i Taiwan kom vi blant annet over selskapet Gigaflash, som promoterte sine selfieprodukter – inkludert en «selfie remote» med 24 karat gull. Og hvis du skulle være i tvil, er dette enkelt og greit en Bluetooth-fjernkontroll for mobilkameraets utløserknapp.

Gullbelagt selfiefjernkontroll. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Selskapets gjeveste utløser heter iShutter Sense og er altså gullbelagt. Den er ifølge spesifikasjonene også vanntett etter IP68-standarden og promoteres med å ha et norsklagd Bluetooth-brikkesett.

Gigaflash hadde dog mer å by på enn bare en skarve gullforgylt fjernkontroll, de kunne også vise frem vanlige selfiestenger.

Lilla iCake Stick (ikke spør oss om hvor de har fått navnet fra) med matchende iCake Bluetooth 3.0-fjernkontroll festet på stanga. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Selfie-reisepakke

Reisesettet for den som har alt unntatt en god selfiemobil. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Vi skal heller ikke glemme den hendige «reisepakka» for selfieentusiasten.

Denne inkluderer mobilfeste, en liten trefot, en ikke-gullbelagt iShutter fjernkontroll og et lite vidvinkelobjektiv som kan klipses på mobilen – alt pakket ned i et hendig reisefutteral.

Trefoten og holderen kan for øvrig byttes ut med en konvensjonell selfiestang.

Automatisert selfiehjelper

Gigabytes Selfie Assistant. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Men vent, det stopper selvfølgelig ikke der. Vi var også innom Gigabyte, som midt blant hovedkort og annet datamaskineri kunne stille med en ny produktkategori: en «Selfie Assistant».

Gigabytes nyvinning ser ut som en litt uelegant mobilholder/-fot, men er i tillegg batteridrevet, motorisert og oppdager ditt blide åsyn helt automatisk. Du kan da sette opp mobilen slik at det knipser bilder så snart den få «øye» på ansikter.

Selfie Assistant kan settes opp til å ta bilde av alle som kommer innen rekkevidde. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Selfiehjelpefoten vil komme i to versjoner, og toppmodellen har også en ifrarød sensor som lar kameraet følge fjernkontrollen – veldig kjekt om du skal ta opp film der du beveger deg en del og ikke har noen til å ta seg av kameraføringen.

Mer selfienytt fra Computex:
Sniktitt: Asus' nye selfie-mobil >>>

annonse