Tek.no

Nyhet Se de første bildene:

Googles selvbyggertelefon har fått skikkelig kamera

De første ekstradelene til «Project Ara» begynner å dukke opp.

Google/Toshiba
18 Feb 2015 14:00

Googles modulære mobiltelefon «Project Ara» skal slippes på Puerto Rico for markedstester i år, og nå har Toshiba vist frem det som skal være de første, utskiftbare kameraene til telefonkonseptet.

I følge PetaPixel.com jobber Toshiba med et kamera med en oppløsning på 5 og 13 megapiksler for montering bak på telefonen, og et frontkamera med en oppløsning på 2 megapiksler. I en YouTube-video viser selskapet frem at kameraenheten fungerer, og dermed skal det første av tre utviklingsstadier være unnagjort, men i følge en plan fra Toshiba som PetaPixel presenterer vil ikke kameramodulene være ferdig til produksjon før 2016. (Saken fortsetter under videoen).

Les også: Så mye kan du tilpasse Project Ara »

Økonomisk og (mer) miljøvennlig

De ulike modulene kan velges og byttes etter behov. (Foto: Google)

Googles Project Ara er en modulær mobiltelefon der du som bruker selv setter sammen mobilen på en slik måte at den blir tilpasset deg og dine behov. Vil du ha mer batteri setter du inn et større, eller et ekstra batteri. Trenger du ikke den nyeste, sterkeste prosessoren sparer du litt penger der, men når du vil bytte trenger du altså ikke kaste hele telefonen.

Google har altså i utgangspunktet bare produsert et rammeverk som de ulike modulene kan jobbe sammen på, så får forbrukeren desto flere valgmuligheter av at flere utviklere utvikler deler til telefonen. Med et attraktivt nok «økosystem» av moduler i flere prisklasser kan telefonen bli en stor suksess i land hvor de har lav innkjøpskraft, med tanke på at de ulike modulene lett vil kunne tilpasses både lommebok og behov. Trenger du ikke full HD? Kjøp en billigere skjerm. Ble skjermen ødelagt? Ingen grunn til å kaste bort penger på ny telefon, bare bytt skjermen.

Prototypen i Ara-prosjektet: Spiral 2 (Foto: Google)

Slippes først i Puerto Rico

Puerto Rico ble valgt som lanseringsområde fordi øystaten lar Google svært enkelt og effektivt angripe ett helt marked. Puerto Rico skal ha en veldig diversifisert populasjon av smarttelefon-brukere og unormalt mange teleoperatører. Samtidig er det kjekt at øya er et knutepunkt for de undersjøiske Internett-kablene som går til andre verdensdeler, samtidig som landet har et par frihandelssoner som lar Google enkelt hente inn moduler fra hele verden.

Ved å tilby Ara til hele øysamfunnet kan Google se hvordan forbrukerne tar i mot produktet. Både hvilken pris som fungerer, og hvordan de reagerer på det at de vil få fryktelig mange valg når de kjøper Ara.

Vil du vite mer om hva Project Ara egentlig er for noe? I denne videoen forklarer vi deg de ti viktigste tingene du bør vite:

Få også med deg den helt nye Ara-modellen Google lanserte for en måned siden »

(Kilder: PetaPixel.com)

Les også
Google skal ha skrotet byggekloss-mobilen sin
Les også
Googles selvbyggermobil faller fra hverandre
Les også
Googles byggesett-telefon kan nå måle oksygeninnholdet i blodet
Les også
Googles selvbygger-telefon får egen nettbutikk
Les også
Google mer verdt enn Apple
Les også
Google vil selge Project Ara fra januar neste år
annonse

Les også