Tek.no

Nyhet

Slik ser Apple Music ut på Android

Apples musikkstrømmetjeneste har nå blitt lansert til Android-plattformen.

Google Play
Eigil Knudsen
11 Nov 2015 10:04

Med sin nye musikkstrømmetjeneste Apple Music hadde ikke Apple så mye annet valg enn å lansere en egen versjon av appen på erkekonkurrenten Googles Android-plattform. Forrige måned dukket det opp bilder av Android-versjonen av Apple Music, men nå er appen omsider offisielt lansert.

Apple Music til Android er nemlig lagt ut på Google Play-butikken, vel å merke kun i en beta-versjon foreløpig.

Noen begrensninger

Det innebærer også at appen inntil videre har noen begrensninger. Nærmere bestemt har appen manglende tilgang til musikkvideoer, manglende mulighet for å bestille familieabonnement, samt at registreringsprosessen ennå ikke er «optimalisert».

«Hamburger»-knappen øverst i menylinjen er på plass, akkurat som i de aller fleste andre Android-apper. Foto: Google Play

Utover dette skal appen imidlertid være mer eller mindre identisk med iOS-versjonen på de fleste områder, inkludert den tre måneder lange prøveperiode.

Samtidig bekreftet Apple overfor nettstedet TechCrunch at selskapet har lagt vekt på at appen skal føles som en Android-app.

– Det er en full «native»-applikasjon, så den vil se ut som og føles som en Android-app. Menyene vil se ut som Android; du vet den lille «hamburgeren» de bruker på toppen. Den vil definitivt føles som en Android-app, sa visesjefen for Apples Internett- og tjenesteavdeling, Eddie Cue, til TechCrunch.

Første Apple-appen til Android

Det spesielle med den nye appen er at det er den aller første bruker-sentriske appen som Apple har laget til Android-plattformen. At selskapet velger å gjøre dette først nå begrunner Cue med at musikk er et globalt fenomen, samt at det gir en god mulighet til å «konvertere» flere Android-brukere.

– Det er veldig viktig for artister å få et så bredt publikum som mulig, og for oss er det veldig viktig fordi det gir oss en mulighet til å nå ut til kunder som kanskje aldri har opplevd noen av våre produkter tidligere, uttalte Cue overfor TechCrunch.

Som nettstedet peker på opplyste Apple-sjefen Tim Cook under den siste kvartalsrapporten at over 30 prosent av nye iPhone-kunder har hoppet over fra Android, som gjør det desto viktigere å være til stede på plattformen. Android har som kjent også den desidert største andelen av mobilmarkedet.

Apple slapp også nylig nytt nettbrett: iPad Pro lanseres nå i Norge og har fått priser »

Les også
Nå er Apple Music til Android endelig «ferdig»
Les også
Apple skal trolig lansere flere apper til Android
Les også
Apple Music ble akkurat bedre på Android enn iOS
Les også
Snart trenger du bare å søke etter en app for å kunne installere den
Les også
Safari får en ny utfordrer på iPhone
Les også
Brukere stolte blindt på tredjeparts-appen «InstaAgent»
Les også
Snart kan du enkelt dele musikk fra Spotify på Facebook
Les også
Her er Apples første Android-app
Les også
Android Wear har blitt iPhone-kompatibel
annonse

Les også