Til hovedinnhold

Det er mulig å «tyvlytte» i FaceTime – nå fikser Apple feilen

Sårbarhet legger til rette for skjult lytting på samtaler i Apples kommunikasjonsprogram.

Skype-konkurrenten FaceTime er en velbrukt tjeneste for Apple-brukere. Nå viser det seg at applikasjonen har hatt en sikkerhetsfeil som gjør det mulig for folk å «tyvlytte» til samtaler. Det melder blant andre Apple Insider.

Sårbarheten ble omtalt i Apples ferske liste over sikkerhetsoppdateringer på støttesidene sine. Sikkerhetsfeilen innebærer ifølge Apple at uvedkommende kan få FaceTime til å fortsette å sende lyd selv etter at samtalen tilsynelatende har blitt avsluttet.

Skal nå være fikset

Det foreligger dessverre fint lite detaljer utover dette, annet enn at sikkerhetsfeilen visstnok kun kan utnyttes av personer i «priviligerte» nettverksposisjoner, altså trolig ikke av hvem som helst.

Som Apple Insider bemerker kan hullet antakelig blant annet brukes til såkalte «man in the middle»-angrep og vil være en ekstra stor risiko i for eksempel områder med offentlig tilgjengelig Wi-Fi.

Uansett skal det aktuelle sikkerhetshullet altså være reparert i de seneste sikkerhetsoppdateringene av henholdsvis OS X El Capitan og iOS versjon 9.3.3. Dette er trolig tidsnok til at ingen har rukket å faktisk utnytte sårbarheten.

Nå kan du kjøre Netflix samtidig som du bruker FaceTime: Strømmeappen har nemlig fått støtte for bilde-i-bilde i iOS »

annonse