Nyhet

Nytt Microsoft-verktøy reinstallerer Windows 10 uten «crapware»

Nå kan du enklere få en helt ren Windows-installasjon.

For en måneds tid siden annonserte Microsoft et nytt verktøy som vil gjøre det enklere å reinstallere Windows 10 helt fra bunnen av – uten unødvendig tilleggsprogramvare som PC-produsentene gjerne legger inn på maskinene.

Nettopp lagt inn Windows 10?
Her er programmene vi slår av »

Verktøyet, som kalles Refresh Windows, er nå nettopp blitt tilgjengelig for Windows Insider-brukere via den nyeste builden av Windows 10.

Gjenoppretter uten fabrikkinstallert programvare

Som mange nok allerede vet kan du gjenopprette en Windows-installasjon til fabrikkinnstillinger ved å bruke funksjonen «Tilbakestill Windows» som du finner i innstillingsmenyene. Men hvis PC-produsenten har forhåndsinstallert programvare på PC-en vil også denne programvaren gjenopprettes. Mange PC-er leveres med mye unødvendig programvare – også kalt «crapware» eller «søppelprogramvare», som både tar opp diskplass og kan gjøre PC-en tregere.

Hvis du vil ha en helt ren Windows-installasjon uten unødvendig programvare på PC-en, kan du selvfølgelig laste ned en ISO-fil med Windows fra Microsoft og kjøre en full reinstallasjon. Det nye Refresh Windows-verktøyet fra Microsoft gjør imidlertid prosessen enda enklere.

Det Refresh Windows-verktøyet gjør, er at den i stedet for å bruke PC-produsentens tilpassede Windows-image laster ned det siste imaget direkte fra Microsoft. Dermed slipper du å få med eventuell søppelprogramvare.

Rulles antagelig ut til alle i juli

Refresh Windows-verktøyet er tilgjengelig i Build 14376 av Windows 10, som nå er tilgjengelig for Windows Insider-medlemmer, og vil også kunne lastes ned og kjøres om du har en av Insider-betaversjonene av Windows. Mer om prosessen finner du på Microsofts nettsider.

Antagelig vil verktøyet bli tilgjengelig for alle i forbindelse med den såkalte Anniversary Update-versjonen av Windows, som ventes en gang i juli.

Her kan du lese mer om nyhetene i Anniversary Update »

Les også
Nå kan du oppdatere til Windows 10 Anniversary Update
Les også
Snart slutt på gratis oppgradering til Windows 10
Les også
Windows 10 får en real overhaling til sommeren
Les også
Disse innstillingene skrur jeg raskt av i Windows 10
Les også
Din nyeste Windows-oppdatering inneholdt mer enn bare en sikkerhetsoppdatering
annonse