Til hovedinnhold

«Teslasuit» simulerer følelsen av skudd og eksplosjoner

Denne drakten bringer kroppen din inn i VR-verdenen.

Teslasuit

Nå som de etterlengtede Oculus Rift-brillene omsider er blitt lagt ut for forhåndsbestilling har nok VR-feberen økt enda et hakk i intensitet for mange. Nå har det dukket opp et nytt produkt som kanskje kan bidra til å gjøre VR-opplevelsen enda bedre.

Det nye produktet heter Teslasuit og søker nå folkefinansiering via Kickstarter. Teslasuit, som altså ikke har noe å gjøre med Elon Musk, er rett og slett en drakt som skal bidra til ekstra realistisk VR-spilling.

Bruker nevromuskulær elektrisk stimulering

Drakten, som er heldekkende, fungerer ved å gi brukeren følbare tilbakemeldinger som samsvarer med det som skjer i VR-verdenen. Det vil si at man for eksempel skal kunne føle eksplosjoner eller berøring bokstavelig talt «på kroppen».

Den mest komplette utgaven byr på 104 elektroder som opptrer parvis som 52 «kanaler».
Kickstarter

De fysiske tilbakemeldingene gis ved hjelp av en teknologi som kalles «nevromuskulær elektrisk stimulering» (NMES), som blant brukes mye i muskel-rehabilitering og av atleter. Teknologien innebærer å bruke elektroder til å sende strømimpulser gjennom huden.

Impulsene skal ifølge produsenten ligne på de samme elektriske signalene som kroppen selv opererer med når man opplever ulike former for stimulering, noe som altså skal legge til rette for høy grad av realisme.

Har hele 104 elektroder - men blir dyr

Teknologien skal også innebære at man simulere en lang rekke ulike fenomener, som for eksempel varme, kulde, vind, vann og både lette og harde former for direkte, fysisk berøring.

Den mest komplette versjonen av drakten kommer med hele 104 elektroder, som skulle bety at den dekker kroppen rimelig bra. Drakten skal ellers være både behagelig å ha på seg, er vaskbar, og har innebygget batteri.

På Kickstarter har produktet samlet inn 18 800 dollar av et mål på 369 000 dollar med 28 dager igjen. Den er for øvrig temmelig dyre saker. For å sikre deg et eksemplar av den beste utgaven må du love bort hele 3000 dollar, over 26 000 kroner. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Oculus Rift kan nå forhåndsbestilles: Men de blir ikke spesielt billige »

annonse