Tek.no

Nyhet

Nå blir Google Cardboard bedre

Og YouTube vil satse stort på «Virtual Reality»-video.

Google
29 Mai 2015 18:00

Trodde du papp-hodesettet Google Cardboard bare var en artig liten distraksjon for teknologikjempen Google? Tro om igjen.

Nå har de annonsert Google Cardboard 2.0, med et par forbedringer i forhold til forgjengeren.

Lettere å sette sammen

Den nye utgaven trenger bare tre steg for å settes sammen, i stedet for de tolv stegene du måtte gjennom for å sette sammen originalvarianten.

I tillegg er hodesettet nå laget for å støtte større mobiler, med skjermer som kan være opp til 6 tommer store.

Google tenker seg blant annet at Cardboard kan bli brukt i skolen, og i den forbindelse har de også avslørt et verktøy som kalles Expeditions.

Dette vil tillate lærere å ta elevene sine på virtuelle omvisninger av ulike steder, ved hjelp av VR-briller eller Google Cardboard.

Samarbeider med GoPro

Samtidig har Google annonsert et samarbeidsprosjekt med actionkameraprodusenten GoPro. Det heter Jump, og er en kamerarigg som inkluderer 16 kameramoduler montert i sirkel.

På samme måte som med Cardboard, vil Google dele spesifikasjonene til kamerariggen med verden, slik at folk kan bygge sine egne rigger. Men i tillegg vil GoPro selge sin egen versjon av riggen.

Etter at man har filmet det man vil, bruker man «Google magic» – og en hel bråte datamaskiner hos Google – for å sette dem sammen til en helhet. I presentasjonen under kan du se hvordan det fungerer:

Kan ta opp VR-video for YouTube

Jump skal blant annet også kunne brukes til å ta opp virtual reality-videoer for YouTube. Fra og med i sommer vil nemlig den YouTube-appen støtte VR-videoer tatt opp med Jump, og fungere med Google Cardboard.

– Jump handler om å fange verdens steder i VR-video. Expeditions lar lærerne ta elevene med på tur overalt, og Cardboard handler om VR for så godt som alle, sier Googles Clay Bavor.

Her er en kul Jump-produsert video. Bruk piltastene eller musen for å snu kameraet rundt (merk at denne funksjonaliteten fungerer best i Chrome):

GoPro jobber også med en egen løsning for å ta opp VR-filmer
De vil gjøre det mulig for alle å lage VR-film

(Kilder: Cnet, The Verge og Google)

Les også
Google skal la deg oppleve hele Internett i VR på mobil
Les også
Nå kan du finne VR-videoer på YouTube
annonse