Til hovedinnhold

Duer med ryggsekker flyr rundt i London for å bedre luftkvaliteten

Crowdfunder

Vi har allerede sett flere eksempler på hvordan teknologi kan brukes til å informere oss om forurensning, men i den britiske hovedstaden har man nå kommet opp med et kreativt konsept vi trolig ikke har sett maken til hittil. I London skal duer nemlig brukes til å opplyse folk om luftkvaliteten.

Konseptet heter «Pigeon Air Patrol» og innebærer altså å utstyre duer med en spesiell «ryggsekk» som inneholder sensorer og GPS.

Bruker mobilapp og Twitter

Disse sensorene registrerer forekomsten av ulike, skadelige gasser i atmosfæren som stammer fra blant annet biltrafikken, og sender disse dataene videre til brukere i sanntid via en egen mobilapplikasjon.

Appen heter «Plume Air Report» og er tilgjengelig både til Android og iOS. Konseptet har sågar en egen Twitter-konto, @PigeonAir, hvor man kan forespørre forurensningsvarlser for sitt eget nabolag eller bydel.

Due-idéen er for øvrig kun et ledd i en større plan. Utviklerne har lagt Air Patrol-idéen ut på det britiske folkefinansieringsnettstedet Crowdfunder, hvor målet er å også få mennesker til å ha på seg forurensningssensorene.

Meningen er også å utstyre mennesker med sensorene og danne et stort overvåkningsnettverk man kan bruke via mobilen.
Crowdfunder

Overvåkningsnettverk

Meningen er å få plass et stort overvåkningsnettverk som folk kan bruke for å holde seg oppdatert om forurensningsnivået i sanntid. Ifølge utviklerne dør rundt 9400 London-innbyggere av konsekvensene av luftforurensning, noe de mener gjør tiltaket nødvendig.

Plume Air Report-appen har for øvrig vært på markedet en god stund allerede, og har hittil basert seg på innhenting av data fra offisielle overvåkningsstasjoner i 300 byer fordelt på 50 land. Disse er imidlertid stasjonære, og ved å benytte mennesker og duer er poenget altså bedre presisjon og dekning.

Mer informasjon finner du hos Crowdfunder, og under ser du en presentasjonsvideo av due-konseptet.

Ute etter nye apper? Her er våre seneste anbefalinger »

(Via Gizmodo)

annonse