Til hovedinnhold

Denne kommer ikke til Norge

I dag ble Nokias underholdningstelefon X7 offisielt lansert. Telefonen har levd et langt liv på ryktebørsen allerede, og senest i går lekket reklamevideoer før den offisielle lanseringen.

X7 kommer imidlertid ikke til Norge. Her til lands får vi i stedet E6 som ble lansert samtidig. Telefonen blir av Nokia presentert som oppfølgeren til E71 og E72.

Det er altså snakk om en telefon med "kalkulator"-design. Det betyr en lav og bred skjerm over et fysisk fulltastatur.

Fulltastatur og trykkskjerm

I motsetning til sine forløpere har E6 trykkskjerm over fulltastaturet, men det er ikke tydelig ut fra Nokias pressemelding om den berøringsfølsom eller trykkfølsom.

I pressemeldingen skryter imidlertid Nokia av at E6 skal ha svært god batterilevetid og eksklusive byggematerialer. Telefonen skal også være utstyrt med programvare fra Microsoft for tilkobling mot Exchange og Share Point

Nye menyer

Også operativsystemet har fått seg en finpuss. E6 kjører som sine forløpere Symbian, men den er den første telefonen med denne formfaktoren som kjører siste utgave; Symbian^3. Nå skal Nokia også ha forbedret både menyer og nettleser, og den nye oppdateringen har fått navnet Symbian^3 Anna.

Den nye Symbian-utgaven vil rulles ut til dagens Symbian^3-baserte modeller. Det betyr at eiere av Nokia N8, E7 og C7 vil få programvaren i løpet av året.

(Kilde: pressemelding)

Mer om
annonse