Nyhet

Amazon vil lage egen smartmobil

Verdens mest besøkte nettbutikk vil levere innhold på egne smartmobiler.

Det er den velrennomerte nyhetskanalen Bloomberg som skriver om dette i dag. Kinesiske Foxconn skal produsere smartmobilen, og Amazon skal være i ferd med å kjøpe patenter som gjør selskapet i stand til å bygge sin egen smartmobil uten å krenke andre produsenters rettigheter. Bloomberg sier de baserer historien på informasjon fra to kilder med kunnskap om emnet, men vil ikke si om disse har noen tilknytning til Amazon.

Amazon gikk nylig inn på markedet for nettbrett med sin egen Kindle Fire. Dette er et rimelig nettbrett basert på Googles operativsystem Android, men tilpasset Amazons egen nettbutikk og tjenester.

Mobiltelefonenes Kindle

Amazon eier verdens mest populære nettbutikk, og har et enormt utvalg av digitalt innhold, som bøker, filmer, TV-serier og musikk. Deres lesebrett Kindle er i særklasse det mest brukte brettet for lesing av e-bøker.Via sin egen nettbutikk får Amazon en god mulighet til å markedsføre og selge sin mobiltelefon.

Hvilket operativsystem Amazon vil velge til en eventuell smartmobil er uklart. Men det er nærliggende å tro at det vil bli en tilpasset versjon av Android, der deres egen nettbutikk erstatter Google Play.

Kilde: Bloomberg

Les også
Får angst av å glemme igjen mobilen
Les også
HTC One V: Kvalitetsmobil i helstøpt aluminium
Les også
ZTE Blade II: Her får du mye for pengene
Les også
Asus PadFone: Denne PC-en har slukt en mobil
Les også
Nokia Lumia 900: Tidenes beste Windows-mobil
annonse