Tek.no

Nyhet

Full av funksjoner

Fujifilm har lansert F800 EXR med 20x zoom og wifi.

Fujifilm, Istockphoto
25 Juli 2012 10:11

Fujifilm har i dag lansert en ny modell i sin F-serie, som er myntet mot entusiastfotografen som foretrekker små og nette digitalkameraer. Den nye modellen med navnet F800 EXR erstatter den gamle toppmodellen F700 EXR som kom i starten av året.

Les også: Nye entusiastmodeller fra Fujilfilm

På utsiden er ikke den nye modellen nevneverdig oppgradert i forhold til forrige versjon. F800 EXR ser mer eller mindre identisk ut som F770 EXR. Spesifikasjonsmessig er det heller ikke den store oppgraderingen, og kameraet har fortsatt en 16 megapiklsers bakbelyst CMOS bildebrikke. Objektivet er utstyrt med 20x zoom som strekker seg fra 25 mm på vidvinkel, til 500 mm på full tele tilsvarende 35 mm format, med f/3.5 som største blender på vidvinkel. På full tele er største blender f/5.3, noe som er relativt imponerende på en så lang brennvidde.

LCD-skjermen er også identisk med den som sitter på F770 EXR, og måler 7,6 cm (3 tommer) i størrelse. Oppløsningen er på 460 000 bildepunkter, noe som er litt under hva som regnes som standard blant tilsvarende modeller i samme klasse.

Foto: Fujilfilm

Fujifilm har imidlertid puttet litt mer krutt under panseret, og lover både raskere autofokus og raskere oppstartstid enn tidligere modeller i serien. I tillegg har kameraet fått en del flere filtre, som skal appellere til fotografer som trenger litt ekstra kreativitet under fotograferingen.

Den største nyheten på Fujifilm F800 EXR er imidlertid innebygd WiFi-modul, slik at man kan koble kameraet til trådløse nett eller en smarttelefon for å dele bilder direkte. For å gjøre dette må man laster ned en egen app, som er tilgjengelig for Android og iOS. Kameraet klarer å laste opp inntil 30 bilder av gangen, og bildene kan deles på sosiale medier som for eksempel Facebook.

Foto: Fujilfilm

Les også: Her er nyhetene fra Fujifilm

De tidligere modellene i F-serien har som regel vært utstyrt med GPS, men dette er tatt bort for å få plass til WiFi-senderen. Har man en smarttelefon kan man imidlertid laste ned en annen applikasjon fra Fujifilm, som gjør at man kan bruke GPS-modulen på telefonen til å geotagge bildene. Da vil data for lengde- og breddegrad vises på kameraets LCD-skjerm.

Fujifilm F800 EXR kommer i fargene rødt, sort, hvitt og champagnefarge, og har en veiledende pris på 2499 norske kroner. Når det blir tilgjengelig for salg nevner ikke Fujifilm i pressemeldingen, men vi regner med at det vil bli tilgjengelig i løpet av nærmeste fremtid.

Kilde: Pressemelding fra Fujifilm.

Les også: Styr kameraet med håndbevegelser

Les også
Vinn Fujifilms superkompakt
Les også
Legger lista høyt
Les også
Del bildene dine på direkten
Les også
Panasonic slipper safarikamera
Les også
Fujifilm kutter prisene
Les også
Sikker vinner
annonse

Les også