Nyhet

Her er Nokias Iphone-rival

Etter en enorm mengde rykter i det siste presenterte Nokia som ventet sin første Iphone-rival i London i kveld. Nokia 5800 MusicXpress er en musikkmobil med en 3,2 tommer stor trykksensitiv skjerm.
Med imponerende spesifikasjoner ser den på papiret ut til å ta fullstendig luven av Apples mer kjente mobil. Den har det meste Iphone har, men i tillegg har den ikke minst videomuligheter via kameraet som kan ta stillbilder med en oppløsning på 3,2 megapiksler.
Nytt system
Det er allikevel ikke spesifikasjonene som har gjort Iphone til en såpass populær mobiltelefon. Operativsystemet skal ha den æren. Derfor er det viktig at Nokia følger etter og Nokia 5800 MusicXpress har fått en helt ny versjon av operativsystemet Symbian Series 60. Den femte utgaven (5th Edition) av Series 60 åpner da også for telefoner med berøringsteknologi.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Nokia 5800 MusicXpress


Systemet skal blant annet ha en avansert versjon av nettleseren til Nokia, der det er mulig å skrolle på sidene eller styre innholdet ved hjelp av fingertuppene. Det skal også være enkelt å ta og redigere bilder og videosnutter direkte på skjermen.
Nokia skryter også av at operativsystemet har støtte for Adobe Flash, noe Apples mobiltelefon ikke har. Nå er det riktignok mye som tyder på at Iphone også får Flash-støtte i løpet av ikke så altfor lang tid.
En annen viktig funksjon er oppkoblingen mot nett. Systemet åpner for at bilder og videosnutter enkelt kan deles på nettbaserte tjenester som Share On Ovi, Flickr og Facebook.
Kommer med musikk
Samtidig med lanseringen av Nokia 5800 MusicXpress annonserte det finske selskapet nok en gang sin musikktjeneste Comes With Music. Dette er en tjeneste som gir ett års ubegrenset tilgang til alle låtene i Nokia Music Store. All musikken som er lastet ned i løpet av året vil fortsatt være tilgjengelig ved utgangen av året.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Nokia 5800 MusicXpress

Den nye mobilen vil bli solgt i en Comes With Music-versjon, i likhet med telefoner som Nokia N96, Nokia N95 8GB og Nokia 5310 MusicXpress. Sistnevnte er den første telefonen som blir tilgjengelig med Comes With Music, fra 16. oktober i år. Beklageligvis er det først i Storbritannia tjenesten blir tilgjengelig. Når den norske versjonen av tjenesten er klar er ikke kjent.

Prisen på telefonen er på 279 euro (2.305 kroner) før skatter og avgifter og vil dukke opp i butikkene i løpet av de neste tre månedene. En versjon med Comes With Music kommer først neste år og prisen på denne versjonen er ikke kjent.

Les også
Ny software til Nokia 5800
Les også
Nokia vil droppe kopisperre
Les også
E-post på mobilen for alle
Les også
Nokia Tube er på markedet
Les også
Se Bruce Lees blodferske Nokia-video
Les også
N96 i rute - salgsstart mandag
Les også
Selger ulåst Iphone på nett, uten klager
Les også
- Nokia må levere supermobil
Les også
Offisielt bilde av Nokia Tube?
Les også
Nokias Iphone-rival én uke unna
Les også
Nokia Tube nærmer seg lansering
Les også
Slik blir Nokias Tube
Les også
Endelig touch fra Nokia
Les også
Flere bilder av Nokias Iphone-rival
annonse