Til hovedinnhold

Du har 250 mill potensielle venner

Facebook har siden nettsiden åpnet for allmenn bruk i 2007 vokst dramatisk. Nå har det sosiale nettsamfunnet slått nok en rekord.

250 millioner medlemmer

Ifølge selskapet rundet de i går 250 millioner brukere. Med dette er nettsamfunnet soleklart det mest brukte på nett. Men grunnleggeren Mark Zuckerberg har som mål å nå enda fler der ute.
- Hver person som registrerer seg er med å gjøre Facebook enda bedre ved å å være tilstede og ta kontakt med venner og familie gjennom nettstedet. Det å ha 250 millioner brukere er ikke bare et imponerende tall for oss. Det viser samtidig hvor mange personlige kontakter alle dere har skapt. Det viser samtidig hvor langt vi har igjen for å kunne skape kontakt mellom alle verdens milliarder mennesker, skriver han på nettstedets offisielle blogg.

Det sies derimot ingenting om hvor mange av de 250 millioner brukerne som er aktive på nettstedet. Det har vist seg vanskelig å melde seg ut av Facebook, så det er utvilsomt en del profiler som i realiteten er lagt døde, men som ikke har blitt slettet fra systemet. De som bruker nettstedet aktivt gjør det derimot til gangs. Ifølge Facebook selv blir det lastet opp en milliard bilder til nettstedet månedlig og det blir lastet opp 10 millioner videoer i samme tidsrom.

Nodmenn er ivrige brukere

Ut fra videoen Facebook selv har publisert angående utbredelsen av Facebook kommer det tyldelig frem at Norge var raskt på banen når det gjaldt å ta i bruk nettsamfunnet.
Rundt 1,5 millioner nordmenn har opprettet profil på nettsamfunnet og en undersøkelse utført av Sintef viser at vi er svært aktive brukere. En gjennomsnittlig person i Norge bruker mellom 30 minutter og 1 time daglig på nettsamfunn. Facebook er helt klart den siden vi da bruker mest tid på.
Også om sommeren er vi hyppige brukere av Facebook. Dette selv om vi er på ferie. Ifølge Netcom har svært mange nordmenn lært seg å bruke mobiltelefonen for å gå inn på nettsamfunnet for å oppdatere profilen og sjekke hva venner og familie gjør i sommer. Ifølge deres tall bruker en av ti mobiltelefonen for å sjekke nettsamfunnet. Blant yngre brukere ligger dette tallet på to av ti. Ifølge Facebook selv er det per i dag 30 millioner av deres brukere på verdensbasis som bruker mobilen for å gå inn i tjenesten.
Netcom advarer samtidig mot at mobilsurfing på Facebook kan gi skyhøye regninger om du ikke passer på bruken.

Mer om
annonse