Slik blir din mobil en supermaskin

Å forvente at en mobiltelefon skal kunne makte å gjennomføre like avanserte prosesser som en gjennomsnittlig bærbar maskin er mye å forlange. Du vil fort oppleve at mobilen din både blir treg og lite anvendelig om du kjører tung grafikk og en rekke programmer samtidig. Intel har på sin side en løsning for hvordan din lille mobil kan bli like kraftig som en super-PC.

Kloner mobilen din

På konferansen Research@Intel i California viste Intel frem hvordan de holder på å utvikle en løsning for å gi mobilen din like mye kraft som en datamaskin. Løsningen deres går ut på å koble mobilen din sammen med en datamaskin. Det skapes så en klone av din mobiltelefon på den eksterne mobilen. Kompliserte prosesser kan så kjøres gjennom den langt mer avanserte maskinen og så overføres simultant til din mobiltelefon eller på et senere tidspunkt.

På denne måten kan du for eksempel spille av musikk på den eksterne maskinen mens avspillingen overføres direkte på din mobil. Eventuelt kan du også kjøre en omstendelig antivirusscan på klonen av din mobiltelefon på den eksterne maskinen, mens du selv benytter mobiltelefonen som normalt. Etter planen skal den eksterne maskinen og din mobiltelefon kunne samarbeide automatisk om fordeling av oppgaver for å kunne gi deg best mulig ytelse til enhver tid. Den eksterne maskinen kan enten være din hjemmemaskin eller også en maskin hos en ekstern leverandør.

Gjør mobilen ti ganger så rask

Ifølge The Register viste utvikler hos Intel, Byung-Gon Chun, frem hvordan løsningen kan fungere. En billedbehandlingsprosess som tok ett og et halvt minutt på en smarttelefon ble gjennomført på ett og et halvt sekund med løsningen hvor en ekstern maskin gjorde jobben. En slik løsning vil dermed helt klart bli både tids- og energibesparende.

Slik samhandling mellom mobiltelefon og eksterne datamaskiner har vært lekt med tidligere, men dette er første gang noen har forsøkt seg med et system hvor telefon og datamaskin jobber simultant. Derimot vil det nok fortsatt gå en liten stund før slike funksjoner blir klare for forbrukermarkedet.

Les også
Nye mobilprodukter fra Microsoft
Les også
Samsungs nye supermobil
Les også
Nye Toshiba-mobiler
Les også
Vi har tastet på "supermobilen" Toshiba TG01
Mer om
annonse