Til hovedinnhold

Ny Firefox- beta til Android og Maemo

Nå er Mozillas siste utgave av nettleseren Firefox rett rundt hjørnet. Beta-versjonen, som vil si at den ikke er helt ferdig enda, er nå tilgjengelig på en rekke Android-telefoner og Maemo-telefonen Nokia N900. Firefox 4 til mobiltelefoner skal være basert i stor grad på den utgaven vi finner til vanlige datamaskiner. Den har nå fått mange av de samme funksjonene, noe som virker veldig lovende.

Synkroniser det meste

Blant disse er det vært å nevne at man nå kan synkronisere det meste av informasjon fra nettleseren man bruker i datamaskinen, til nettleseren til mobiltelefonen. Det er da snakk om bokmerker, søkehistorie, passord og faner. Dette vil gjøre at surfingen på nettet vil gå raskere, og du vil bruke mindre tid på navigering.

Videre kan Firefox 4 by på noe de kaller for Layers og Electrolysis. Forklart kort vil dette gjøre at nettleseren forbedrer sidevisningen i bakgrunnen slik at du får hele innholdet til siden raskere. I tillegg gjør disse funksjonene at scrollingen, animasjonene og zoomingen på nettsidene blir raskere og mer presise.

Tofingerzoom

Firefox 4 vil også være kompatibelt med tofingerzoom, noe som er blitt mer og mer utbredt blant telefoner med flertrykkstøtte. I tillegg vil denne utgaven av Mozillas nettleser gi deg som bruker muligheten til å legge inn tilleggsprogrammer i nettleseren. Dette gjør at du selv kan bestemme hvordan nettleseren skal se ut, og det deg også muligheten til å legge inn snarveier til ulike funksjoner.

Vi prøvde å teste denne nettleseren med Samsung Galaxy 5, og det viste seg at nettleseren enda ikke var kompatibel med telefonen. En fullstendig liste over kompatible telefoner kan du se her.

Les også: Skype på Android
Les også: Endelig kjøpe-apps i Android Market
Les også: Meego til Desire og Nexus One

Kilde:(mozilla)

annonse