Tek.no

Nyhet

Nå kan du se hele filmer på et foto

15 Mar 2011 04:00

Foto: Faksimile Barcode project.

Moviebarcode er et morsomt fenomen som har spredt seg raskt på nettet den siste tiden. De såkalte barcodene består av en rekke stillbilder fra kjente filmer som er komprimert og satt sammen til et stort bilde. Dette gjøres ved at man bruker mange bilder fra en film i en kronologisk rekkefølge, reduserer bredden på hvert bilde til ca en pixel, og setter dem sammen slik at de fyller hele fotografiet.

Totalt kreves det ca 2000 komprimerte stillbilder for å lage et fotografi. Til tross for at fenomenet har fått en del kritikk for å ikke gi så mye informasjon til dem som ser på bildene, synes mange dette har en verdi fra et estetisk synspunkt. Spesielt når man sammenligner dem med hverandre. Nå har en ukjent blogger satt sammen bilder fra en rekke filmer.

I bildet under har vi et eksempel fra filmen Gangs of New York fra 2002, men det finnes en haug andre filmer tilgjengelig på nettsidene deres.

Samlingen i bloggen er så langt på 69 filmer, men det forventes at flere filmer blir tilgjengelig. De kommende månedene.

For å sjekke ut bloggen: Klikk her

Les også: Det usynlige blir synlig gjennom kameraet

Les også: Blir nektet å vise utstilling

annonse

Les også