Til hovedinnhold

Få renere søkeresultat

Det dukker stadig opp nye forsøk på å ta opp konkurransen mot Google, men forsøkene har hittil vært mer eller mindre mislykket, det vil si de har ikke truet Google. Kanskje den eneste måten å lykkes på søkemarkedet er å gjøre ting annerledes enn Google – et godt eksempel på slike forsøk er Wolframalpha som gir direktesvar på sine egne sider, og ikke legger ut lenker til svarene som finnes på andre sider, slik Google gjør det.

Fjern uønskede søkeresultater

Det nyeste forsøket er blekko.com (foreløpig i betaversjon), og gründerne mener denne er annerledes i den forstand at den skal kunne gi renere søkeresultat, det vil si uten uønskede nettsider. Meningen er at alle skal kunne opprette og redigere såkalte slashtags, og på den måten velge ut hva de ønsker og ikke ønsker i et spesifikt søkeresultat, men en slik redigering krever at brukerne registrer seg.

Rich Skrenta har drevet med utvikling av Blekko i tre år. Skrenta har tidligere vært med på å utvikle nettkatalogen Open Directory Project som konkurrerte med Yahoo på 90-tallet.

Utviklerne bak Blekko har selv lagd flere slashtags (se hele listen på denne siden) som brukere kan teste ut og bruke. Utvalgte ferdig definerte slashtags dukker også opp i venstre marg på en side med et spesifikt søkeresultat.

Les mer om Blekko på blekko.com.

(Kilde: The New York Times)

Les også
Fjern uønskede nettsider
Les også
Blokkerer søkeordet «Egypt»
Les også
Ungdom velger bort e-post
Les også
Sorterer nettsider etter innhold
Les også
EU etterforsker Google
Les også
Vi henger etter
Les også
Surf på flyet
Les også
Vanskelig å få med seg alt Google-nytt?
annonse