Tek.no

Nyhet

Samsungs nye TV-er er ment for utendørs bruk

«The Terrace» er vanntett, støvtett og har helt hinsides lysstyrke.

The Terrace har veldig høy lysstyrke.
Samsung
23 Mai 2020 15:00

Samsung kunne på sine egne sider i dag presentere en helt ny TV av et ganske uvanlig kaliber. «The Terrace» er en 4K-TV ment brukt utendørs, og med dét følger et design som er både vanntett og støvtett etter IP55-standarden. Men enda mer spinnvilt er en annen funksjonalitet som kreves i utendørssituasjoner: skyhøy lysstyrke. Nærmere bestemt 2000 nits.

For referanse, så er det ikke uvanlig at nye laptopskjermer i dag topper ut rundt 300–400 nits, mens mange nye TV-er av det dyrere slaget gjerne stanger rundt 1000 nits. Samsungs nye QLED-panel er dermed noe helt spesielt.

Helt spesiell er da også prisen. Samsung selv oppgir tre modeller: 55 tommer til 3.455 dollar, 65 tommer til 4.999 dollar og 75 tommer til 6.499 dollar. Eller i norsk valuta, henholdsvis omtrent 35.000, 50.000 og 65.000 kroner.

Nisjeprodukter koster mer

Enda en situasjon med The Terrace i bruk.
Samsung

Prisene høres kanskje ville ut, men så er altså dette et produkt som ikke er ment å konkurrere med TV-en i stua. Og du skal heller ikke ha den i stua. I samsungs pressemateriale ser vi TV-en montert på diverse uteplasser, tydelig i rekkevidde av regn og allskens uvær. Så Samsung har stor tillit til sine egne sertifiseringer for vann og rusk. Du kan selv se den (nokså lange) skrytevideoen under for flere detaljer:

Noen vil kanskje stusse over hvordan man skal kunne koble til HDMI-tilkoblinger, strøm og internett og fortsatt beholde vanntettheten, men her har Samsung en fiks ferdig løøsning: HDBaseT-tilkobling. Dette er kort og godt en fastmontert kabel som leder både strøm, video, nett og lyd over én kobling, som så leder til en boks der alt kan kobles til (fortrinnsvis innendørs).

Panelet selv skal ikke være noe dårligere enn Samsungs øvrige paneler, med fullt bakbelyst lokal dimming, utvidet fargerom med kvanteprikker og – kanskje viktigst – en antirefleksiv overflatebehandling.

Rammen er gjort i metall og ser stilren ut, men er mye tykkere enn på de fleste andre TV-er vi ser i dag. Dette er det den enorme lysstyrken som må ta skylden for, for dette krever både ventilasjon og mye plass for å implementere. To 20 watts høyttalere er også integrert, og du får «Ambient»-modusen som lar deg vise bilder og kunst når TV-en ikke er i bruk. Ja, også kan du også kjøpe med en like vanntett lydplanke kalt «The Terrace Soundbar» (se toppbildet).

Sammen med «The Terrace» lanseres også en ny variant av Samsung The Frame og Samsung The Serif, begge ment for innendørsbruk. Du kan lese mer om dem her.

Hva angår tilgjengelighet så kommer ikke The Terrace hit til berget med det aller første. Fra og med i dag er det kun i USA og Canada man kan kjøpe utendørs-TV-en, men litt senere i år er den lovet globalt.

Les også
65-tommere under 15.000 kroner: Vi har testet seks 65-tommere til 15.000 kroner
annonse

Les også