Til hovedinnhold

Brukerdata til 235 millioner Twitter-brukere er lagt ut for salg på det mørke nett

Selges for 20 kroner.

Colourbox

Twitter skal ha blitt hacket tilbake i 2021. Nå ligger all data knyttet til 235 millioner Twitterbrukere ute for salg på det mørke nett til knappe 20 kroner i kryptovaluta.

Dataen lekket skal opprinnelig ha blitt stjålet en gang i andre halvdel i 2021 da noen skal ha utnyttet en sårbarhet i systemet, med det resultat at de skal ha klart å verifisere enten hvorvidt e-poster eller telefonnummer var knyttet til aktive brukerkontoer.

Sikkerhetseksperter skal ha uttrykt bekymring for at lekkasjen kan utgjøre en fare for mennesker som har anvendt Twitters plattform for å kritisere regjeringer eller mektige individer, skriver Washington Post. E-postene kan også bli brukt til å forsøke år resette passord og ta kontroll over kontoer, spesielt de som ikke er beskyttet av en tofaktorautentisering.

– Denne databasen kommer til å bli brukt av hackere, politiske hacktivister og selvfølgelig regjeringer for å skade personvernet vårt ytterligere, uttalte medgrunnlegger bak det israealske sikkerhetsselskapet Hudson Rock, Alon Gal, som oppdaget salget til Washington Post.

Twitter fant først ut av innbruddet i 2022

Selv om innbruddet skjedde i 2021, skal ikke Twitter ha vært klar over lekkasjen før i januar 2022. De skal derimot ikke ha kommet med en offentlig uttalelse om hendelsen før i august 2022.

De opplyste i august at svakheten hadde oppstått som konsekvens av en kodeoppdatering i juni 2021, og at de hadde fått kjennskap til problemet via rapporteringer til deres rapporteringsprogram.

På daværende tidspunkt skal det også allerede ha blitt lekket brukerdata en måned tidligere, altså juli 2022. Nærmere bestemt kan opp mot 5,4 millioner brukerkontoer med derav tilknyttede e-poster og telefonnumre, være påvirket. Dette skal angivelig være første gang Twitter fikk kjennskap til lekkasjen.

Ifølge Gal skal den større ansamlingen av data som nå blir forsøkt solgt, ha vært forsøkt solgt til private og skal ha sirkulert en stund før den nå er lagt ut offentlig.

annonse