Til hovedinnhold

TikTok prøver ut nye sikkerhetsverktøy

Skal la deg som bruker flagge upassende kommentarer.

Kiichiro Sato / AP

TikTok ser nå på mulighetene for å gi brukere større kontroll over kommentarene på innhold de legger ut. Selskapet tester ut mulighet til å flagge kommentarer som er upassende eller irrelevante, melder TikTok i en pressemelding.

Selskapet selv fjerner fortløpende innhold som bryter med plattformens retningslinjer, men ønsker at brukerne skal kunne bidra mer.

– Våre nye verktøy lar våre brukere i enda større grad enn før kontrollere interaksjonene de ønsker med andre på plattformen, for å sikre at de får en så trygg opplevelse som mulig på egne premisser, sier Liv Sandberg, Nordisk leder i TikTok.

Flere funksjoner er allerede tilgjengelige

Samtidig skal TikTok gjøre det enklere å fine og bruke både nye og nåværende sikkerhetsverktøyer. Det vil bli sendt ut påminnelser som veileder brukere hvordan de skal gå frem mot uønskede kommentarer.

Ut ifra pressemeldingen å dømme så er mulighetene for å flagge kommentarer foreløpig bare en test, og skal etter hver evalueres før det rulles ut til alle.

Allerede finnes det en del verktøyer som kan være verdt å merke seg.

Du kan blant annet filtrere og redigere kommentarer manuelt, eller automatisk filtrere kommentarer basert på et antall valgte ord. Du kan også velge hvem som kan kommentere innholdet ditt, ved å velge for eksempel alle, venner eller ingen.

PS: Valget kan ikke brukes av brukere under seksten år.

(Kilde: Pressemelding)

annonse