Tek.no

Nyhet

Tesla har begynt å bekrefte Model Y-leveranser til kunder

De første Model Y-bilene vil tilsynelatende leveres til amerikanske kunder i andre halvdel av mars. Dette bildet slapp Tesla i starten av februar, og var det første «offisielle» bildet av produksjonsversjonen av bilen.
Tesla
Stein Jarle Olsen
25 Feb 2020 14:43

En rekke Tesla-kunder i USA har begynt å få e-poster fra produsenten om at de kan få levert nye Model Y i mars, melder Electrek.

Når kundene så fortsetter til Teslas nettsider bes kundene om å liste opp alle dager i mars de ikke er i stand til å ta imot bilen – tilsynelatende kun med datoer etter 15. mars.

Performance først

En rekke reservasjonsholdere i kommentarfeltet bekrefter at de har mottatt e-posten om mars-leveranse. Det er tilsynelatende kun Performance-modellen som er først ut.

Tesla varslet i kvartalsrapporten for fjerde kvartal i 2019 at de hadde begynt produksjonsopprampingen av Model Y i januar, og at de første leveransene ville finne sted i mars – lenge før den opprinnelige leveringsplanen, som innebar oppstart på høsten. Samtidig økte de rekkevidden etter den amerikanske EPA-standarden fra 480 til drøye 505 kilometer for Long Range AWD-versjonen av bilen.

Den europeiske WLTP-rekkevidden er også oppgitt til 505 kilometer, men det er kanskje ikke utenkelig at også denne vil bli økt etter hvert, da EPAs test vanligvis er strengere enn WLTP-testen er.

Ingen endring i Europa

For Europa er det fortsatt den opprinnelige leveringsplanen som tilsynelatende gjelder for Model Y.

– Vi har ikke meddelt noen endringer i tidslinjen for Model Y i Europa siden lanseringen: Produksjon av Model Y forventes å starte i begynnelsen av 2020 for Nord-Amerika, og tidlig i 2021 for Europa og Kina, sa Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge, til Tek.no nylig.

Samtidig som leveransene ble bekreftet fremskyndet i januar fjernet Tesla for øvrig også den rimeligste og bakhjulsdrevne varianten av bilen fra reservasjonsløsningen.

Denne var rundt 50.000 kroner billigere enn Long Range AWD-varianten som nå er den billigste modellen du kan forhåndsbestille og som koster fra cirka 507.000 kroner.

Kunder som har bestilt den bakhjulsdrevne varianten blir automatisk byttet over til AWD-modellen om de forsøker å gjøre en endring på bilen, men Tesla vil ikke si noe om den bakhjulsdrevne varianten skal produseres eller ei.

– De aller fleste nordmenn har bestilt Model Y Long Range AWD, altså varianten med firehjulstrekk. Det er svært få norske kunder som har bestilt den tidligere nevnte RWD-varianten med bakhjulstrekk. Vi kommer til å sørge for at de som allerede har bestilt RWD-varianten blir fornøyde, sa Roland i den forbindelse.

Les også
To av tre Polestar 2-reservasjoner i verden kommer fra Norge
annonse

Les også