Tek.no

Nyhet

Nå selges verdens eneste «Nintendo Play Station»

Eieren avslo norsk bud på over én million dollar.

Verdens eneste eksemplar av Nintendo Play Station gjestet Norge i 2018.
Niklas Plikk, Tek.no

– Bare her i Norge ble jeg tilbudt én million dollar, men jeg vil ikke selge. Den skal være med meg til jeg dør, sa Terry Diebold til Tek.no i begynnelsen av 2018.

Produktet han beskrev er den unike spillkonsollen «Nintendo Play Station», som det bare finnes ett eksemplar av i hele verden.

I fjor sommer ble det likevel klart at den unike konsollen skulle legges ut for salg via nettauksjonen Heritage Auctions.

Nå er auksjonen i gang, og med 21 dager igjen er prisen allerede kommet opp i solide 420 000 dollar i skrivende stund. Det tilsvarer omtrent 3,9 millioner norske kroner.

Så langt har 53 personer kjempet om å holde det høyeste budet, men med tanke på at auksjonen alt er sett av over 300 000 personer er det sannsynlig at flere vil henge seg på fremover.

Prisen har nådd 420 000 dollar med 21 dager gjenstående.
Skjermdump, Heritage Auctions

Resultat av et strandet samarbeid

Spillkonsollen Nintendo Play Station var resultatet av at Nintendo ønsket seg CD-drev på Super Nintendo-konsollen sin på begynnelsen av 90-tallet. De hyret inn Sony til å bygge maskinen siden de allerede hadde denne teknologien. Samarbeidet gikk imidlertid i vasken, konsollen ble aldri lansert og Nintendo hadde uten å ane det skaffet seg en rival de fortsatt kjemper mot den dag i dag.

Kun 200 Nintendo Play Station-maskiner ble noen gang produsert, og eksemplaret som nå går under hammeren skal være det eneste som klarte å snike seg unna destrueringsorderen som ble gitt.

Her er Nintendo Play Station vist frem sammen med den endelige Nintendo-konsollen «Super Nintendo» til venstre og det som etter hvert ble dens arge konkurrent, «Sony PlayStation» til høyre.
Niklas Plikk, Tek.no

– Har tapt penger på den

Eieren forsvarer avgjørelsen om å selge det som har blitt omtalt som spillverdens hellige gral ved at han «taper penger på den».

Riktig nok er tapet nokså selvpåført, ettersom han har reist jorden rundt med konsollen og vist den frem gratis for folk på arrangementer.

Eieren skal allerede ha avslått et tilbud fra en norsk interessent lydende 1,2 millioner dollar, eller omtrent 10,7 millioner norske kroner.

Les også
Slik havnet spillverdens hellige gral – «Nintendo PlayStation» – på et kontor i Norge
annonse

Les også