Instagram tatt på fersken av Apple

«Filmet» brukere mens de bare rullet gjennom bilder. Lover å fikse feilen.

I midten av juli ble Instagram tatt på fersken av Apples nyeste iOS-oppdatering.

iOS 14-betaen testes nemlig ut i disse dager av utviklere over hele verden, før operativsystemet slippes til alle brukere en gang til høsten. Én av de nye funksjonene iOS 14 byr på er å synliggjøre når en app bruker kameraet på mobilen, ved å vise en liten grønn sirkel i statusfeltet øverst på skjermen.

Brukere ble ganske skremt da de så en liten grønn sirkel ved å bare skrolle nedover Instagram, uten å bruke kameraet.

Casually browsing Instagram when suddenly the new iOS 14 camera/microphone indicator comes on. Then control panel r… https://t.co/uqlh1fErvu

Indikator-feil

Nå bedyrer Instagram at det som kan ha sett ut som et enorm personvernsbrudd bare er en liten programvarefeil som skal fikses så fort som mulig.

Ifølge selskapet dukker indikatoren feilaktig opp hvis man sveiper mellom kameraet og tilbake til et annet område i appen, og fortsetter å være synlig selv om kameraet ikke lenger er aktivt.

I en e-post til The Verge skriver en Instagram-talsperson at de «ikke har tilgang til kameraet i disse tilfellene, og innholdet lagres ikke på noe tidspunkt».

Feilen skal rettes opp i før iOS 14 rulles ut til alle brukere i høst.

Avslørte andre apper også

Selv om iOS 14 bare har vært tilgjengelig i omtrent en måned for utviklere, har den avslørt dårlig oppførsel hos andre apper også. Det ble for eksempel oppdaget at apper som TikTok, LinkedIn og Reddit hadde tilgang til innhold på brukeres «utklippsbord». For eksempel hvis du har klippet ut en e-postadresse fra én app og skal kopiere det til en annen, så kunne disse appene se innholdet. Etter dette ble oppdaget har alle tre aktører sagt at de skal fjerne dette i en fremtidig oppdatering.

annonse