Til hovedinnhold

YouTube åpner opp for nedlasting av videoer i 1080p-oppløsning

Nytt tilbud til Premium-abonnenter.

Niklas Plikk, Tek.no

For omtrent et år siden åpnet dørene for både YouTube Music og YouTube Premium. Sistnevnte er et premium-abonnement for strømmetjenesten, som blant annet fjerner alle reklamene på tjenesten og gir tilgang til eksklusivt videoinnhold på tjenesten.

Nå åpner YouTube også opp for at Premium-abonnenter kan laste ned videoer i 1080p-oppløsning, som de kan se i løpet 30 dager. Tidligere har det vært begrenset til 720p, som er betydelig lavere oppløsning enn de fleste mobiler, for å ikke snakke om nettbrett, byr på.

Rulles ut fortløpende

Både iOS- og Android-brukere vil få tilgang til den høyere oppløsningen, men det vil skje gradvis, melder The Verge. Vi sjekket på en mobil her på kontoret, og det var det allerede låst opp 1080p-oppløsning på nedlastingsmenyen, men det kan altså hende vi bare hadde flaks.

Det er ikke akkurat en veldig stor oppgradering for Premium-abonnenter, men trolig en etterlengtet en for de som ser på videoer som krever mye detaljer.

YouTube operer i dag med tre forskjellige betalingsnivåer for tjenestene sine:

  • 0 kroner i måneden - Gir deg tilgang til vanlige YouTube med videoannonser, samt gratisversjonen av YouTube Music. Sistnevnte har en rekke irriterende begrensninger, som at du ikek kan spille av sanger i bakgrunnen på mobilen din
  • 99 kroner i måneden - Gir deg den fulle opplevelsen av YouTube Music, men ingen fordel på YouTube
  • 119 kroner i måneden - Gir deg YouTube Premium, som inkluderer både annonsefri YouTube, tilgang til YouTubes betalinnhold, nedlasting av innhold og YouTube Music.

Trenger du et alternativ til Spotify eller Apple Music?
Les mer om vårt inntrykk av YouTube Music her »

annonse