Nyhet

Denne mobilen har en ekstra skjerm på baksiden

Meizu har kunngjort sin nye Pro 7 med 10 prosessorkjerner.

For litt siden meldte vi at den kinesiske mobilprodusenten Meizu skulle avduke en ny mobilmodell med en interessant egenskap, og nå er mobilen offisielt kunngjort, om enn kun i Kina foreløpig. Det melder Engadget.

Mobilen heter altså Pro 7 og skilter først og fremst med den nevneverdige attributten at den har en ekstra skjerm på baksiden. Denne skjermen er en fullverdig farge-AMOLED-skjerm med berøringsfunksjonalitet og en størrelse på 1,9 tommer.

Mange bruksområder

Oppløsningen til den lille ekstraskjermen er på 240 x 536 piksler. Skjermen lyser automatisk opp når man snur telefonen rundt med baksiden opp, og brukes til blant annet værinformasjon, varslinger og musikkavspilling.

Meizu Pro 7..

Ikke minst kan du bruke ekstraskjermen som et «speil» når du tar selfie-bilder, slik at du enkelt kan bruke hovedkameraet til å ta slike bilder.

Når det gjelder øvrig innmat kommer mobilen i to utgaver, hvorav den dyrere Plus-utgaven har en Helio X30-brikke, mens standardversjonen kommer med Helio X25. Begge har 10 kjerner, men førstnevnte er basert på 10 nanometers prosess og skal ifølge MediaTek være rundt 35 prosent kraftigere enn Helio X20/X25.

6 GB minne på Plus-versjonen

Ellers skilter Plus-utgaven med 5,7-tommers QHD-skjerm, 6 GB minne og opptil 128 GB lagringsplass. Standardversjonen har 5,2-tommers FHD-skjerm, 4 GB minne og 64 GB lagringsplass. Batteriet er på henholdsvis 3500 og 3000 mAh.

Pro 7 Plus med 6 GB minne og 128 GB lagringsplass koster 4080 yuan i Kina, mens standardversjonen ligger på 2880 yuan. Dette tilsvarer henholdsvis rundt 4800 og 3400 kroner. Meizu-telefonene er ennå ikke offisielt lansert i Norge, selv om de er tilgjengelige både i Danmark og Sverige, så norsk pris og lansering er følgelig ennå uvisst.

Huawei har sluppet ny utgave av Honor 9 »

Les også
Huaweis plan for å fjerne «skjermhakket»? En ekstra skjerm!
Les også
Vi elsket Honor 8 i fjor, nå kommer oppfølgeren
Les også
ZTE slipper telefon med kjempemasse minne og lynrask lading
Les også
Xiaomis nye monstermobil har batteri som holder i to fulle dager
annonse