Tek.no

Nyhet

MacBook Pro-skjermer går i sort over hele verden

Apple kan ha fått et nytt kjempeproblem å håndtere.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Bare måneder etter at Apple måtte håndtere iPader som knakk og kom bøyd ut av esken, kommer et nytt MacBook Pro-problem til overflaten.

Flere eiere av Apples nyere Pro-maskiner ser nå ut til å miste bilde på skjermen sin når den åpnes helt opp.

MacBook Pro-maskiner som har feilen sliter med såkalte lysstråler i nedre del av skjermen med en gang bildet kommer på. Så, når skjermen åpnes opp i over 40 grader vinkel, går den helt i svart. Med en såpass spiss vinkel på skjermen kan du naturligvis ikke bruke maskinen særlig effektivt.

Skal ha funnet synderen

Dette er skjermkabelen til MacBook Pro som nå skaper problemer for Apple. Kabelen havner under press når skjermen åpnes og lukkes, noe som tærer på over lengre tids bruk.
iFixIt

iFixIt, som spesialiserer seg på å plukke fra hverandre og reparere dingser, har undersøkt problemene som nå trender på sosiale medier og i ulike diskusjonsfora under emneknaggen #Flexgate.

De har funnet ut at kabelen som forbinder skjermen med hovedkortet, og altså leverer baklyset til skjermen, er for spe. Ifølge selskapet opplever den svært tynne kabelen et enormt press hver gang skjermen på MacBook Pro-maskinene åpnes og lukkes, og med tiden er det dette som resulterer i de merkelige lysstrålene enkelte brukere opplever når de løfter opp skjermen før den til slutt går helt i sort.

Dyrt problem å fikse

Normalt ville installasjonen av en ny skjermkabel fikset problemet på fem minutter. Men i sin søken etter å lage skjermen så tynn som mulig har Apple visstnok tatt noen valg på dette området som nå kan komme til å bite både dem og kundene deres skikkelig i baken.

Skjermene er nemlig så tynne fordi Apple har integrert selve kabelen i dem. Kabelen er en del av skjermen, så i stedet for å bytte en kabel til en femtilapp snakker vi nå om å bytte hele skjermpanelet, noe som ifølge iFixIt skal koste omtrent 600 dollar, eller over 5000 norske kroner.

Se en av de mange «Flexgate»-videoene som viser problemet under:

Problemet med at skjermen går i sort kan ifølge iFixIt skje på alle 13- og 15-tommers MacBook Pro maskiner med Touch Bar fra 2016 til i dag.

I fjor var det #bendgate som skapte problemer for Apple:
Se så lett den nye iPaden knekker »

(Kilde: ExtremeTech)

Les også
Apple tilbakekaller MacBook Pro-maskiner
Les også
Ifixit: – Apple kan ha visst om problem uten å varsle
Les også
Apple MacBook Air (Sen 2018): Sen, men forbaska god
Les også
Apple bekrefter at Macbooken vil kunne slutte å fungere om du reparerer selv
Les også
Slik er nye MacBook Air mot resten av Macene
Les også
MacBook Pro 15 (2018): Vi har testet Apples desidert dyreste MacBook Pro
Les også
MacBook Pro 13 med Touch Bar (2018): Ikke lenger et selvsagt valg
annonse

Les også