Nyhet

Voi lanserer ny elsparkesykkel

Ny sykkel med tre hjul kommer til Oslo snart.

På kort tid har de to elsparkesykkelutleietjenestene Tier og Voi gjort seg bemerket i hovedstaden, og denne uka fikk de selskap av Flash. Sistnevnte aktør stiller ifølge dem selv med mer forseggjorte og solide sykler som byr på en bedre kjøreopplevelse.

Men det blir de ikke alene om så veldig lenge, for allerede nå varsler også svenske Voi at de har en ny modell på trappene – og at denne gradvis vil plasseres ut her i hovedstaden.

– Vi lyttet til det våre kunder har hatt å si om å bruke elsparkesykkel, og vi designet de nye modellene fra bunnen av, sier Voi-sjef Fredrik Hjelm.

Trehjuls-variant

Voiager 2 i trehjulsversjon.

Det nye «flaggskipet» til Voi har fått navnet Voiager 2 og er ifølge selskapet en høykvalitetsmodell med større vekt på komfort og effektivitet. Disse har et batteri som enklere kan byttes ut, og dette skal redusere nedetid, miljøpåvirkning og kostnaden av opplading.

Det virkelig interessante er at Voiager 2 også kommer i en trehjuls-versjon som gir større stabilitet og sikkerhet. Den skal være spesielt tilpasset glatte forhold.

Både to- og trehjulsversjonen av sykkelen vil være å se i Oslo i løpet av sommeren.

– Oslo er en veldig viktig by for oss. Vår ambisjon er å starte utplassering av Voiager 2 i sommermånedene når vi oppdaterer flåten vår. Vi vil selvfølgelig utplassere de nye elsparkesyklene gradvis, og så vil den gamle flåten bli erstattet over tid, får vi vite av Kristina Nilsson, PR-sjef i Voi.

Hun legger også til at selskapet har store planer for videre vekst i her på berget.

– Planen er å bli det ledende selskapet innen mikromobilitet i Norge. Men vi kan foreløpig ikke avsløre hvilke norske byer som blir de neste som får tilgang til Vois elektriske sparkesykler, sier Nilsson.

Stort fokus på Tyskland

Voiager 2 med to hjul.

Norge er på ingen måte det eneste landet svenskene har i sikte. I en fersk pressemelding varsler Voi om at de har ønsker å ekspandere kraftig i Europa – fra dagens 18 til rundt 150 små og store byer.

I første omgang skal fokuset ligge på Tyskland. Der er vanlige elektriske sparkesykler i gatene forbudt i skrivende stund, men det er forventet at tyske myndigheter gjør forandringer på dette denne måneden.

Voi har også snekret sammen en ekstra robust elektrisk sparkesykkel som skal være spesialtilpasset tyske reguleringer. Denne har fått navnet Voiager 1.

Interessant nok har Vois to nåværende konkurrenter i Oslo, altså Flash og Tier, Tyskland som sitt hjemmemarked.

Ti gode tips:
Råd til deg som skal kjøre elektrisk sparkesykkel >>>

Les også
Voi innfører automatisk fartssperre på elsparkesyklene sine
Les også
Nå har en ny og bedre elektrisk sparkesykkel kommet til Oslo
Les også
I dag får Tier og Voi en ny utfordrer i Oslo
Les også
Tier og Voi – To forskjellige utleietjenester for elektriske sparkesykler
Les også
Ti råd til deg som skal kjøre en elektrisk sparkesykkel
annonse