Tek.no

Nyhet

Elon Musk varsler datoen for Model Y-lansering

– Jeg fant det bare på.

Tesla
24 Mai 2018 14:53

Tesla-sjef Elon Musk er kjent for å være en aktiv herremann på Twitter, og i morges responderte han på en forespørsel om lanseringsdato for Model Y med et enkelt svar: «15. mars».

På oppfølgingsspørsmål som påpekte at det var en i overkant nøyaktig dato til å være 10 måneder fra i dag, svarte Musk at han bare fant det på, men at tanken på mars hørtes fin ut.

– Men anse det som reelt. Vi kan avduke Model Y når som helst fra sent i år til midt ut i neste år, så 15. mars er omtrent riktig, skrev Musk et par minutter senere.

Hvor sannsynlig er det?

Musk er kjent for å være både mer og mindre seriøs på Twitter, så iblant må man ta påstandene hans med en klype salt.

Men som bransjenettstedet Electrek påpeker, bør Model 3-produksjonen være under kontroll innen mars, og dermed kan det være en åpning for at Tesla kan fokusere på neste bil ut, som vil være Model Y.

Tesla har dessuten for vane å avduke bilene sine mellom ett og to år før produksjonen starter, og har tidligere varslet at produksjonen av bilen vil starte i 2020. Dermed vil en avduking i mars være på høy tid.

Lite er ellers kjent om Model Y, bilen som fullfører Musks bilrekke med navnene S, 3, X og Y. Bilen blir en crossover, altså en liten SUV, og det har vært mye frem og tilbake med hvordan bilen skal produseres.

Først var planen å bygge den på samme plattform som Model 3. Så gjorde Musk om planene og sa den skulle bygges på en egen plattform, før han snudde igjen og sa Model 3-plattformen skulle brukes fordi det ville bringe bilen raskere til markedet. I etterkant av det har han igjen skrytt av at bilen vil bli en produksjonsrevolusjon, så det er foreløpig helt i det blå hva som blir resultatet.

Musk har tidligere sagt at bilen kommer til å kvitte seg med dagens 12-voltsbatteri, og heller drive bilens elektronikk på en annen måte. Det skal blant annet gjøre det nødvendig med betraktelig mindre kabling i bilen, noe som forenkler produksjonen.

Hva er denne mystiske bilen? Spekulasjonene har gått heftig etter Teslas skrytevideo ved slutten av forrige kvartal.
Tesla/Youtube

Videoavsløring

Spekulasjonene om bilens utseende skjøt også fart etter at Tesla i forrige kvartals skrytevideo hadde med en delvis tildekket bil som tilsynelatende ikke matchet noen av dagens modeller. Den har for eksempel bakdører som verken stemmer overens med dørene på Model S, Model X eller Model 3.

Mange tok til orde for at det måtte dreie seg om en Model Y-prototype på grunn av det skarpe droppet bakerst på bilen, mens andre gjettet at det dreide seg om en ny redesign av Model S – delvis fordi Porsche Mission E er rett rundt hjørnet, og den plasserer seg rett i Model S-segmentet.

Se videoen her:

Les også
Tesla-pickup vises kanskje frem i sommer
Les også
Musk har godkjent produksjonen av Model Y
annonse

Les også