Tek.no

Nyhet

Spotify oppsummerer musikkåret ditt

Sjekk hva du hørte mest på i 2018.

Skejrmdump Spotify Wrapped
7 Des 2018 13:00

Er du en av mange som hører på musikk via Spotify, kan du nå få hjelp til å oppsummere hva du har hørt mest på i 2018 takket være en helt ny nettside fra tjenesten.

På denne måten kan du raskt få oversikt over hvilke sangen og artister som har fenget deg mest i året som har gått – og du kan ikke minst dele det videre med andre – om du vil.

Sorterer automatisk for deg

Når du klikker deg inn på siden så må du logge deg inn før siden kan se igjennom bruken din.

Klikk deg inn på boksen der det står «Connect with Spotify»-boksen som står litt nede på siden. Deretter oppgir du brukernavn og passord som du bruker på den vanlige Spotify-tjenesten.

Etter dette er lagt inn må du bekrefte at du ønsker å gi tjenesten din tilgang til dataene som er lagret.

Hvem lyttet du mest til i 2018?

1. Når du har samtykket til at tjenesten henter inn informasjonen, vil den tenke seg om litt før du får opp den første av i alt ni plansjer. Og det hele starter med hvilken sang du hørte først på når vi ringte 2018 inn.

2. Deretter kommer det et spørsmål med tre svaralternativer for hvor mange minutter du har brukt Spotify hittil. Velger du riktig får du samtidig se om det er mer eller mindre bruk enn året før.

3. Videre får du vite hvilken artist du har hørt mest på i år. Og ikke minst hvor mange av de totale timene du har brukt på musikken til årets favoritt.

4. Etter det kommer det en topp fem-listen innen tre kategorier; artist, sanger og musikksjanger. Da kan du blant annet se hvilke spesifikke sanger som har vært gjengangeren for deg i år.

5. Neste plansje er en interessant variant. Her settes nemlig sammen de 100 mest spilte låtene du har hørt på i 2018. Så her kan du fort få deg en ferdig spilleliste med bare sanger du digger – eventuelt er blitt lei av.

6. Videre får du se hvilken underkategori du liker best. Og ikke minst vite hvor mange andre Spotify-brukere som deler din smak.

7. Deretter kommer det en plansje som viser den eldste sangen du hørte på. Sammen med hvilken sang det er snakk om, får du også vite når denne sangen er fra.

8. Nest siste plansje gir deg noen forslag til kommende godbiter. Hva du kan starte det nye året med å høre på, et utvalg som er gjort på bakgrunn av hva du hørte på i 2018.

9. Siste plansjen er en oppsummering av året for deg, satt sammen slik at du kan dele det på sosiale medier med venner og kjente.

Apple Music er en av mange konkurrenter til Spotify
Tidligere i år passerte selskapet en gylden milepæl »

(Kilde: Spotify Wrapped)

Les også
iTunes kan være på vei mot slutten som vi kjenner det
Les også
Gratis-brukerne får enda en «Premium»-funksjon
Les også
Slik setter du opp Google Home
Les også
Spotify ruller ut storoppdatering til Premium-kunder
annonse

Les også