I dag får Tier og Voi en ny utfordrer i Oslo

Flash skal by på langt mer solide elsparkesykler.

Frem til nå har det vært to forskjellige selskaper som har tilbudt utleie av elsparkesykler i hovedstaden, Tier og Voi, med nesten identiske elsparkesykler. I dag kommer en tredje, i form av tyske Flash.

De hevder elsparkesykkelen deres er langt bedre egnet for utleie, med kraftigere konstruksjon, demping og ting som flaske- og mobilholder. Det kan komme godt med, da modellene som kjører rundt i byen i dag ser ut til å være ombygde forbrukermodeller, som kan gå ut over holdbarheten.

Dyrere enn konkurrentene

Vi så en rekke Flash-sykler stående klare ved Nationaltheatret i Oslo mandag morgen.

Akkurat som Tier og Voi kan du låse opp Flash-syklene med en app, og elsparkesyklene vil være spredd rundt omkring i hele byen fra og med mandag. Det vil være rundt 150-200 elsparkesykler tilgjengelig fra dag én.

Betalingsmodellen for Flash er lik Tier og Voi, men den tyske tjenesten er dyrere enn de to andre. Flash tar 10 kroner for å aktivere elsparkesykkelen, og deretter tre kroner per minutt. Tier og Voi tar også ti kroner for å låse opp syklene, men deretter tar de henholdsvis 1,50 og to kroner per minutt.

Hjulene på Flash-sparkesyklene er luftløse, og skal være betydelig større enn konkurrentenes.

Denne store prisforskjellen skal være fordi Flash er et premiumprodukt, med mer forseggjort og solid konstruksjon, som byr på en bedre kjøreopplevelse, ifølge Flash' pressetalsmann.

Første by i Norden

Flash startet altså i Tyskland, og Oslo er den skandinaviske byen de har ekspandert til.

– Vi gleder oss til å gå live i Oslo i dag! Vi bygger og designer våre egne el-sparkesykler med fokus på høy kvalitet - de er bedre og sikrere for brukerne, robuste og mer holdbare, noe som gjør dette til en mer ekte bærekraftig transportløsning, sier prosjektsjefen Boris Mittermüller hos Flash.

– Til tross for at Norge er ledende på elbilmarkedet, er dagens situasjon ikke bærekraftig. Solide og velbygde el-sparkesykler kan få innbyggerne i Oslo til å la bilen stå, sier Mittermüller.

Sjekk ut sammenligningen vår:
Tier mot Voi - hva er forskjellen?

Slik gikk det da vi testet el-sparkesykkel

Les også
Voi innfører automatisk fartssperre på elsparkesyklene sine
Les også
Voi lanserer ny elsparkesykkel
annonse