Tek.no

Nyhet

Bitcoin-krasj: Mistet 20 prosent av verdien i løpet av minutter

Coronaviruset får skylden.

Bitcoin-verdien har stupt med nesten 25 prosent det siste døgnet.

Skjermdump Coindesk
12 Mar 2020 14:26
annonse

Prisen på kryptovalutaen Bitcoin stupte med godt over 20 prosent i løpet av en liten time torsdag, skriver The Independent.

Fallet gjør at en bitcoin nå koster under 6.000 dollar, ned fra nesten 8.000 dollar på det meste onsdag. Prisen er nå den laveste siden mai 2019.

Noen analytikere peker på coronavirus-pandemien som årsaken til prisfallet.

– Bitcoin faller siden kryptovalutaer blir fanget i kaoset vi ser i tradisjonelle markeder. Mens man tidligere så kryptovalutaer som en mulig trygg havn i vanskelige tider, virker investorer nå å selge seg ut for å ta tilbake likviditet i tilfelle coronaviruset sprer seg enda lengre. I usikre tider føler mange investorer kanskje at det er bedre å eie kontanter eller gull fremfor mer spekulative kryptovalutaer som bitcoin, sier markedsanalytiker Simon Peters i handelsplattformen eToro til The Independent.

Bitcoin-verdien har ikke vært så lav siden mai i fjor. (Det siste fallet er ikke med på denne grafen).

Mer
Skjermdump Coindesk

500 milliarder borte

Fallet betyr at over 50 milliarder dollar - over 500 milliarder kroner - er borte fra den totale verdien av bitcoin siden starten av måneden. På sitt høyeste ble én bitcoin handlet for nesten 20.000 dollar i slutten av 2017.

annonse

For norske bitcoin-eiere hjelper det nok litt at den norske krona er på sitt svakeste nivå noensinne torsdag, hvor en dollar for første gang koster over 10 kroner, men det veier likevel ikke opp for det voldsomme fallet i dag.

Totalt er Bitcoin ned over 23 prosent det siste døgnet, ifølge tjenesten Coindesk. Den har imidlertid hentet seg inn ørlite fra det laveste nivået i dag.

annonse

Les også